Nelamurire TVA – pret de achizitie, pret de vanzare

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua! Am infiintat de curand o companie neplatitoare de TVA.Nelamurirea mea vine in momentul in care vreau sa vand un produs.Sa presupunem ca achizitionez un produs de la un platitor de TVA si vreau sa vand produsul eu fiind neplatitor de TVA.

Exemplu: produsul este 35 de lei pret de achizitie(cu tot cu TVA).Eu il pot vinde la randul meu cu acelasi pret? Multumesc!

Deschis 0
Contabilitate & Gestiune claudiu21 5 ani 4 raspuns 3390 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

 1. Buna Claudiu, bineinteles ca poti sa il vinzi cu pretul respectiv! Din punct de vedere legal nu exista nici o restrictie in acest sens.

 2. Buna ziua,

  In cazul dumneavoastra, fiind neplatitor de TVA, TVA facturat de furnizori reprezinta o taxa nerecuperabila care se va include in costul de achizitie.

  Asadar, costul de achizitie este de 35 lei. Cand veti vinde produsul veti utiliza acest cost de 35 lei ca referinta pentru a fixa pretul de vanzare.

  Pentru a ajunge la pretul final, fiecare comerciant isi adauga un adaos comercial .Pret final = cost + adaos comercial. Dumneavoastra fiind neplatitor de TVA veti reflecta pe factura acest pret final (nu veti avea TVA pe factura.

  Speram ca raspunsul meu va este de folos.
  O zi frumoasa!

  Mircea Capatina
  https://www.smartbill.ro/

 3. ce rost are sa vinzi cu aceeasi suma de achizitie? practic nu ai profit, legal e corect dar nu e indicat ! firma inseamna activitatea care face profit , e scopul afacerilor ,in acest caz cei de la fisc pot banui o frauda adica ca suma reala de vanzare e mai mare dar vrei s aplatesti taxe doar pentru suma minima legala care este pretul de achitie

 4. In cazul prezentat de tine TVA-ul intra in costul total de achizitie a produsului.

Lasă un răspuns

Browse