Nelamurire TVA – pret de achizitie, pret de vanzare

Intrebare

Buna ziua! Am infiintat de curand o companie neplatitoare de TVA.Nelamurirea mea vine in momentul in care vreau sa vand un produs.Sa presupunem ca achizitionez un produs de la un platitor de TVA si vreau sa vand produsul eu fiind neplatitor de TVA.

Exemplu: produsul este 35 de lei pret de achizitie(cu tot cu TVA).Eu il pot vinde la randul meu cu acelasi pret? Multumesc!

Topic deschis 0
Contabilitate & Gestiune claudiu21 4 luni 2 raspunsuri 733 vizualizari Junior 0

Raspunsuri ( 2 )

 1. Buna Claudiu, bineinteles ca poti sa il vinzi cu pretul respectiv! Din punct de vedere legal nu exista nici o restrictie in acest sens.

 2. Buna ziua,

  In cazul dumneavoastra, fiind neplatitor de TVA, TVA facturat de furnizori reprezinta o taxa nerecuperabila care se va include in costul de achizitie.

  Asadar, costul de achizitie este de 35 lei. Cand veti vinde produsul veti utiliza acest cost de 35 lei ca referinta pentru a fixa pretul de vanzare.

  Pentru a ajunge la pretul final, fiecare comerciant isi adauga un adaos comercial .Pret final = cost + adaos comercial. Dumneavoastra fiind neplatitor de TVA veti reflecta pe factura acest pret final (nu veti avea TVA pe factura.

  Speram ca raspunsul meu va este de folos.
  O zi frumoasa!

  Mircea Capatina
  https://www.smartbill.ro/

Raspunde la aceasta intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a putea raspunde.