Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Marea Britanie: in 2022, 36% dintre vanzarile Ikea au avut loc online (+17% fata de 2019)

Ikea Marea Britanie a avut un an fiscal pe plus, anunta internetretailing.net. In perioada septembrie 2021 – august 2022, cumparatorii s-au intors in locatiile fizice, dupa ridicarea restrictilor pandemice, dar fac achizitii online la un nivel dublu fata de anul 2019. 36% dintre vanzarile ramurei britanice a companiei Ikea au loc pe Internet (fata de doar 19%, in 2019). Procentajul este insa mai mic fata de cele 45 de procente inregistrate in 2021.

In total, in 2022, magazinele fizice ale Ikea din Marea Britanie au fost vizitate de 46, miilioane de persoane (+34% YoY si cu 15% mai putin decat in 2019). Vanzarile companiei suedeze au fost cu 12,6% mai mari decat in anul fiscal anterior (totalizand 2,2 miliarde £), cel mai des cumparandu-se (online si offline) produsele pentru bucatarie si servit masa, textilele si cele pentru depozitare. Dar profitul operational a scazut cu 18,9% YoY (pana la 49,6 milioane £), deoarece retailerul a absorbit costurile logistice cauzate de inflatie si nu a marit decat pe alocuri preturile produselor proprii.

Ikea Marea Britanie si-a redus amprenta climatica a operatiunilor proprii cu 14%, in ultimul an, reducand consumul de energie in depozitele si centrele de distributie proprii. Pe viitor, va investi in panouri solare, vehicule electrice si solutii de incalzire si racire eco-friendly.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply