Marca inregistrata reclama adwords
RaporteazaIntrebare
Please briefly explain why you feel this question should be reported .
Salut,
Daca imi inregistrez domeniul ca marca inregistrata,pot face o cerere la google pentru a nu se mai face campanii adwords pe brandul meu? Nu este un cuvant comun, este inventat de noi. In prezent multe site-uri de pe nisa noastra fac campanii adwords. Ce alte avantaje constituie o marca inregistrata?
Multumesc.
Deschis
0
Chestiuni legale
PPC & Adwords
8 ani
5 raspuns
2339 vizualizari
0
Răspunsuri ( 5 )
Vezi intrebarea din 5 decembrie 2014
https://ecompedia.ro/tag-uri/marca-inregistrata
Spor!
Salut,
Daca ai numele inregistrat ca marca, da, poti lua legatura cu ei, le vei explica situatia, probabil iti vor cere si acte pentru a dovedi acest lucru si vor interzice ad-urile in care apare numele respectiv (brandul).
Nu poti opri insa folosirea ca si cuvant cheie in campaniile adwords.
Inregistrarea la OSIM este un must pentru orice business care are ceva asteptari de la viata, dpmdvd.
Odata inregistrat la OSIM poti inregistra brandul si la Google, lucru care dureaza, iar cei de la Google nu sunt foarte saritori (pt ca nu e la account manager ci la un departament separat).
Chiar si asa, o sa te poti trezi ca ai competitori care folosesc brandul tau in adurile lor (nu ma refer la faptul ca bideaza pe brandul tau). Atunci trebuie sa reclami la Google si, din nou, dureaza.
Aceasta e parerea mea din experienta Smart Bill.
Bafta,
Mircea
Am gasit intelegere destul de repede la ei cand a fost vorba de astfel de probleme.
Si din cate stiu, e destul sa le trimiti documentele de la OSIM pentru a lua pozitie in cazul in care cineva iti foloseste numele in ad-uri.
Sau poate am fost noi mai norocosi..
Aici gasesti politica lor cu privire la dreptul de autor
https://support.google.com/adwordspolicy/answer/6018015?hl=ro
Acum, nu va interzice bid-uirea pe marca ta, adica, un concurent are voie sa puna la cuvinte cheie expresia reprezentand numele marcii tale, dar in textul anuntului nu are voie sa foloseasca numele marcii tale, daca ai facut ce scrie in documentul de mai sus.
Atentie, Google incurajeaza inregistrarea marcii pentru protejare ca si marca verbala, o marca combinata, care cf legii protejeaza si grafica si textul, nu este la fel de usor recunoscuta de Google pentru a fi protejata. Daca marca ta este doar marca verbala, atunci e mult mai usor sa o protejezi.
Protectia insa se refera la dreptul tau ca marca sa nu apara in textul reclamelor, nu si a nu fi folosita la procesul de biduire, la multimea cuvintelor cheie pe care se liciteaza.
Cu toate acestea, in cazul in care apare situatia, si se liciteaza pe marca ta, chiar si fara sa faci demersul de mai sus la google, costul per click pentru tine va fi extrem de mic, cauta si citeste despre campaniile de tip „brand protect”, iar pentru concurenta este un cost per click foarte mare.
Teoretic nu ar trebui sa ai probleme cu mecanismnul propus de Google, ai o protectie la textul reclamei si prin pret, la cuvintele cheie folosite. Si eu as fi interzis folosirea lor la cautare, insa, de mai multi ani de zile s-a schimbat EULA si la deschiderea unui cont nou de adwords ai fost de acord cu acest lucru, deja.
Au fost niste precedente acum multi ani de zile, acum nu se mai poate, scrie clar in termeni si conditii despre limitarea de care vorbesc eu, caut acum textul.
Trademarks as keywords
Google won’t investigate or restrict the selection of trademarks as keywords, even if we receive a trademark complaint.
de aici: https://support.google.com/adwordspolicy/answer/6118?hl=en
https://billing.google.com/payments/termsandconditionsfinder
pui acolo Romania si LEU
2 Politici. Clientul poartă întreaga responsabilitate pentru modul în care utilizează Programele (ex.: accesul la şi utilizarea conturilor, numelor de utilizator şi parolelor de siguranţă ale Programelor) („Utilizarea”). Utilizarea Programelor se va face în conformitate cu politicile Google aplicabile, disponibile la adresa http://www.google.com/ads/policies şi cu toate politicile Partenerilor aflate în vigoare, puse la dispoziţia Clientului de către Google (în fiecare caz, cu modificările aplicabile la un anumit moment, „Politicile”). La unele dintre întrebările frecvente formulate în legătură cu Politica, puteţi găsi răspunsuri în următoarele Politici: Politica de Confidenţialitate Google, disponibilă la adresa http://www.google.com/privacy.html; Politica privind Cookies din Reclame, disponibilă la adresa http://www.google.com/ads/cookies; şi Ghid privind Mărcile, disponibil la adresa http://www.google.com/permissions/guidelines.html.
Din linkul http://www.google.com/ads/policies
ajungi aici
https://support.google.com/adwordspolicy/answer/6118?hl=ro&ref_topic=1626336
unde spune ce am zis eu, si asta esti de acord cand iti faci cont pe adwords.