Magazin second hand online

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Bună! Recent am creat o pagina de instagram pentru a vinde articole din garderoba personala de care nu mai am nevoie. As dori sa continui afacerea si sa vand pe pagina articole de la branduri de lux, achizitionate de pe platforme de tipul olx, insa si din strainatate. Cum ar trebui sa procedez pentru a intra in legalitate? Exista vreo optiune?
Multumesc anticipat.

Deschis 0
Chestiuni legale Oana 2 ani 4 raspuns 878 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

 1. Salutare Oana,

  Trebuie doar sa te autorizezi pe societate cu codul CAEN 4791 si sa fii ok cu faptul ca orice client poate face retur in 14 zile.

  In rest, totul ramane normal.

  • Bună! Multumesc pentru raspuns. Totusi, avand in vedete ca voi vinde si produse second hand, nu am nevoie de vreo autorizatie? Iar legat de aprovizionarea magazinului, ideea ar fi sa cumpar produse de la particulari care vand pe platforme de tipul olx. Se poate face asta?

 2. E bine să te informezi cu un contabil despre toate implicațiile, ce presupune să deschizi o firmă. Dacă nu faci asta un termen mai lung, e posibil ca bătaia de cap să fie prea mare pentru câteva produse.

 3. Buna ziua Oana ,

  Daca vrei sa continui pe zona aceasta de magazin de haine online noi si second hand , sugestia mea e sa mergi pe pe o firma de tip SRL sau II .
  Sa ai urmatoarele coduri caen autorizate : 4791 si 4779-Comerț cu amănuntul al bunurilor de ocazie vandute prin magazine .
  Pentru achizitiile de bunuri de la persoane fizice , e necesar sa faci un borderou de achizitie (gasesti pe google model ) .
  Sunt in Romania si depozite de haine second hand aduse din alte state UE ( din nou google te poate ajuta )
  E o idee foarte buna si daca ai timp si dedicare pentru promovare poate fi ceva de succes.

  Iar daca ai nevoiede mai multe informatii sau o mana de ajutor la infiintarea firmei , ma gasesti la un clik distanta , anafinevolution@gmail.com.

Lasă un răspuns

Browse