Magazin online platforma ETSY, e necesara inregistrarea la ANSPDCP?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Recent am deschis un SRL si un magazin pe etsy.com
Intrebarea 1: este necesara inregistrarea la ANSPDCP? Nu am un site propriu, nu stiu cum/unde se intampla prelucrarea datelor. Vanzarile sunt in afara EU in proportie de 95%, restul in EU, nimic in RO. Fac factura pt fiecare tranzactie catre client, pastrez si invoice-ul din Paypal- asa mi-a spus contabilul. Etsy e un fel de Ebay, dar pt produse handmade.
Intrebarea 2. se controleaza magazinul cand depui cererea? am 5 vanzari si acum am aflat de ANSPDCP. voi avea probleme?
Intrebarea 3. Trebuiesc afisate datele firmei si link catre protectia consumatorului? Magazinul e in totalitate in lb engleza si se adreseaza clientilor din afara.
Intrebarea 4. Este vreo lege in care se sustine ca un magazin online din RO trebuie sa aiba toate informatiile in lb romana? Sau e ok ca e in engleza?

MULTUMESC!

Deschis 0
Chestiuni legale AdLo 9 ani 2 raspuns 4857 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. 1. Depinde ce date personale colectezi si cu ce scop. Daca colectezi doar datele necesare pt facturi, atunci nu. Daca in schimb faci si marketing (newsletter, etc.) atunci da.

  2. Nu, nu se controleaza magazinul cand se depune notificarea sau cand este acceptat. Nu, nu vei avea probleme daca depui acum.

  3. Da, pentru ca firma este romaneasca si se supune legilor romanesti,in special OUG 34/2014

  4. Da, contractul trebuie sa fie si in romana cf. OUG 34/2014 – art 6 (7)
  (7) Informatiile contractuale se prezinta in limba romana intr-o forma accesibila, astfel incat acestea sa fie intelese cu usurinta de consumator, fara a exclude prezentarea acestora si in alte limbi

  0
  2015-02-14T09:49:29+02:00

  Multumesc pentru raspunsuri!

Lasă un răspuns

Browse