Magazin online in Grecia. Forma de organizare.

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

As dori sa-mi fac un magazin online. Ce ma sfatuiti sa aleg PFA, II, SRL, platitor sau neplatitor de TVA?
Ce obligatii fiscale am fata de statul grec,eu ma aflu in Grecia, daca sediul va fi in Romania dar expedierea produselor se va face din Grecia. Mentionez ca produsele le voi achizitiona din afara U.E.

Deschis 0
Chestiuni legale Organizare magazin online laura pop 10 ani 1 raspuns 1077 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Conteaza foarte mult de unde se emite factura catre client. Daca emiteti factura din Grecia, atunci magazinul online are sediul in Grecia si plateste toate taxele acolo. Chiar daca aveti clienti in alte state UE, printre care si Romania, magazinul respectiv se supune legilor fiscale din statul unde are sediul social. Pentru clientii romani e acelasi lucru ca si cum ar cumpara de la un magazin online cu sediul din Romania.

  Nu cunosc legislatia de acolo din Grecia. Insa cred ca se aseamana cu cea a noastra. Poate nivelul taxelor sa fie diferit.

  Daca faceti firma in Romania, si puneti sediul magazinului online aici, atunci lucrurile decurg altfel. Atunci veti factura cu factura emisa din Romania, si veti plati taxe (TVA) catre statul Roman. Exista o conventie la nivel European pentru a nu se percepe TVA-ul de 2 ori. Statul grec nu are cum sa va perceapa taxe pentru ca aveti un depozit acolo si faceti de acolo livrari oriunde in lume. Sigur va trebui sa insotiti marfa pe drum cu aviz de expeditie si cu alte forme legale de transport peste granita Greciei. Cat timp insa ramaneti in granitele UE ar trebui sa puteti functiona cu sediul oriunde.

  Sediul si emitentul facturii (firma) catre client ne spune carui stat ii platiti taxe.

  Recomandarea mea pentru legislatia din Romania, pentru orice firma de comert (nu conteaza online sau offline, legea e aceeasi), este un SRL platitor de TVA cu impozitare pe profit.

  Recomandari pentru legislatia din Grecia nu pot sa dau.

Lasă un răspuns

Browse