Răspunsuri ( 5 )

 1. Ma alatur si eu colegilor care deja au raspuns, prin a spune ca nu exista nimic gratis. Inteleg insa din felul cum ai formulat intrebarea ca este vorba despre a avea acces la o platforma de ecommerce gratis.

  Cea mai mica grija a ta ar trebui sa fie costul cu platforma de ecommerce, si aici ai de unde alege – de la aproape zero la multi bani, de la plata fixa la plata lunara. Insa nu platfoma este cea care determina succesul unui business online, desi joaca un rol important.

  Ar trebui sa-ti pui problema cum vei administra stocul si pretul in conditiile in care (macar dupa primul an de functionare) vei avea comenzi in crestere, o gama din ce in ce mai mare de produse si alte operatiuni de care depinde succesul tau online (asta daca iti faci bine treaba).

  In aceste conditii (ideale) vei vrea un soft din ce in ce mai important, o aplicati care sa-ti reduca timpii de operare a comenzii, va trebui sa faci multe automatisme in aplicatie, tocmai pentru a ramane competitiv pe piata, pentru a avea costuri de operarea mici (alternativa e sa cresti in mod ilogic costurile prin multiplicarea oamenilor de pe pozitii cheie, solutie ce poate fi viabila doar pe moment, pana faci automatizari in cadrul fluxului de lucru, sigur insemnand un upgrade pe partea de software).

  Pot insa sa mai admit un lucru, ca vrei sa incerci sa vezi daca produsele pe care vrei sa le vinzi sunt sau nu vandabile pe internet, daca esti tu un comerciant abil sau nu, si vrei sa reduci riscurile “cumparand” un soft aproape gratuit in sensul asta. Aici iti recomand o platforma ecommerce inchiriata, cum ar fi Shopmania BIZ, pentru a testa aceste lucruri.

  Ai grija ce-ti doresti, s-ar putea sa se intample!

 2. Ce spuneti despre magazinele gen “Furnituri”, “Breslo”, etc unde iti permit sa iti faci un magazin virtual gratuit ? Sau Webgarden unde iti poti face un “site” gratuit. Fac referire la acestea deoarece sunt in cunostiinta de cauza fiind corelate cu domeniul meu de activitate – bijuterii handmade. Sunt ele ok ? Putem avea incredere ? Stiu foarte multi oameni care sunt multumiti.

 3. Am sa te rog sa pui niste linkuri sa ma uit si eu la respectivele solutii ecommerce free.

 4. http://www.webgarden.ro/
  http://www.breslo.ro/Sell
  http://www.furnituri.ro/vinde
  Mentionez ca la aceste solutii ecommerce nu totul este gratuit, exista conditia sa te incadrezi intr-un numar de produse, dau de poze per produs … diverse limitari exista, dincolo de care se percepe o taxa, diferita in functie de ceea ce isi doreste fiecare, dar mie mi-au parut un start bun, pana in momentul in care iti iai avant, adica nu platesc de la inceput, ca sa descopat ca peste o luna nu am succes, incep, vad cum merge treaba si daca totul merge “conform planului” ma gandesc la o extindere si pun in calcul varianta de a plati o anumita suma lunar pentru conditii mai bune.

 5. @Anca Stochitoiu – dintre cele 3 solutii prezentate de tine, cele care prezinta incredere, sunt pentru mine, BRESLO si CRAFTY. Au si ele insa mici probleme pe partea de texte juridice (termeni si conditii), nu cred ca am vazut pe vreun magazin de acolo vreun text care sa includa posibilitatea denuntarii unilaterale a contractului.

  Intr-adevar ar merge sa-ti testezi modelul de business pe asemenea site-uri, daca vinzi produse handmade. Nu cred insa ca cele 2 platforme se adreseaza comerciantilor care vand produse clasice, executate industrial si nu de mana.

  Dar asa cum spuneam cred mai sus, sunt solutii “aproape gratis” – low cost, si as insista ca cei care doresc sa-si verifice ideea de business sa porneasca prin a inchiria softul de ecommerce, deci a folosi platforme de comert online cu plata lunara, pentru ca astfel se vor concentra pe operatiunile comerciale si de marketing si mai putin pe partea tehnica.

  In continuare nu cred ca solutiile gratis sunt ceva potrivit pentru comerciantii care vor sa treaca de stadiul de 1 comanda pe zi. Stiu insa ca acest nivel de comenzi lunare, ma uitam pe breslo avem si numarul de comenzi ale fiecarui artizan, si putem calcula numarul de comenzi zilnice.. mult sub 1 in majoritatea cazurilor, poate fi in anumite conditii de margine/adaos suficient ca un om sa traiasca decent impreuna cu familia sa. Asa ca daca obiectivul vostru este sa aveti o mica, dar foarte mica, afacere de familie, mai ales in zona de handmade, solutiile de mai sus sunt chiar ok.

  Succes!

Lasă un răspuns

Browse