Magazin online, este obligatoriu spatiul de depozitare autorizat?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,
urmaresc de multa vreme ecompedia si mentionez ca am gasit raspunsul la multe intrebari cu ajutorul siteului.
intrebarea mea se refera la un magazin online care comercializeaza produse bio/naturiste de tipul uleiurilor alimentare, seminte, fructe confiate, ambalate direct de la producator sau distribuitor. In acest caz este obligatorie existenta unui spatiu autorizat special destinat depozitarii marfurilor? Mentionez ca nu exista magazin fizic.
Este obligatoriu avizul directiei sanitar veterinare?
Ma puteti ajuta cu o sursa de informare legat de aceste aspecte? Actul normativ l-am citit, dar este destul de interpretabil.

Multumesc,
Cristian Lia

Deschis 0
Chestiuni legale Organizare magazin online Cristian Lia 8 ani 3 raspuns 1623 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Este o mare diferenta dpdv legal intre produsul bio/eco si cel naturist. Ar trebui sa folosesti termenul corect, adica sa te hotaresti ce vei vinde..

  Standardul ECO/BIO se refera la monitorizarea intregului lant de la producere pana la comercializare, si legiutorul are grija ca produsul sa nu fie contaminat de la stadiul de samanta pana la locul de depozitare. Din aceasta cauza spatiul de depozitare pentru produse eco/bio trebuie sa repecte standardul respectiv. E simplu, altfel nu mai este produs bio/eco, isi pierde calitatea de produs certificat.

  Stiu ca la noi nu e decat 1 singur magazin BIO/ECO cu depozit propriu si autorizat. Cinste lui! Ce fac restul este putin altceva decat a vinde produse bio. Daca insa vinzi si nu ai stoc, poti sa folosesti depozitul autorizat al importatorului, insa, si acolo stiu ca sunt mici probleme.

  Din punctul meu de vedere, daca standardul spune ca trebuie sa asiguri tot lantul de la productie la comercializare, asta include si depozitul binenteles.

 2. Multumesc pentru informatii.
  Din punctul meu de vedere, problema intervine la acest “vinzi si nu ai stoc”. Operational vorbind, acest lucru este posibil doar prin drop-shipping. Contabil vorbind, daca nu ma insel (caci nu sunt tocmai de specialitate) nu poti opera vanzare cu amanuntul fara stoc. Cu alte cuvinte, vanzarea este compusa din 2 pasi, aprovizionare/intrare pe stoc si iesire de pe stoc/vanzare catre clientul final.
  Cum spuneam, operational vorbind nu voi avea stocuri pentru ca voi comanda furnizorului exact ce mi-au comandat si mie clientii, insa nu am gasit nicaieri specificat daca si in acest caz am nevoie obligatoriu de depozit autorizat.

 3. Cauta un avocat de drept comercial si studiaza bine problema. Banuiala mea este ca nu iti trebuie aviz de la DSV la deschidere, dar pot veni in vizita oricand dupa ce ai deschis, si daca nu ai acte cum trebuie te poate paste si puscaria, la produse alimentare nu e de joaca cu autorizatiile. Cauta informatii la un avocat si nu pe forumuri

Lasă un răspuns

Browse