Cum intru in legalitate: online si offline, showroom? PFA? SRL?

Intrebare

Buna ziua, doresc sa deschid un magazin handmade insa nu stiu exact care e procedura privind actele necesare pentru infiintare. Nu stiu cum e cu casa de marcat, cum e cu introducerea stocului avand in vedere ca produsele finite sunt facute de mine. O sa am facturile pentru materia prima dar in rest?

Mentionez ca activez deja ca magazin online si am calculat cam cat m-ar costa infiintarea unei firme insa nu stiu exact pasii care trebuiesc urmate: acte, achizitii, etc. respectiv la ce sa fiu atenta dupa infiintare?

Adica ce formulare trebuie sa completez, daca pot sa fac eu contabilitatea si daca da atunci de ce carnet/registru am nevoie? Nu stiu daca o sa fie SRL, PFA (dar neplatitor de TVA) sau I.I., am auzit si pro si contra privind taxele deci ce ma sfatuiti?

Daca nu infiintez firma dar continui cu magazinul online insa doresc sa intru in legalitate, care este mai convenabil si ieftin pe termen lung: SRL sau PFA? Sau mai era o varianta, SRL-D, dar despre asta chiar nu stiu mare lucru. Va multumesc.

Topic deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Mituri & greseli uzuale Organizare magazin online TArt Style 2 ani 3 raspunsuri 234 vizualizari Junior 0