Lista curieri care nu taxeaza volumetric

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Cu ajutorul comunitatii propun sa facem o lista actualizata la nivel de 2017 cu toti curierii cu acoperire nationala care NU taxeaza volumetric (daca greutatea volumetrica o depaseste pe cea in kg) ci doar greutatea in kg?

Din experienta proprie:
Urgent-Cargus = calculeaza automat pe banda de sortare cea mai mare greutate dintre cea volumetrica si cea in kg indiferent ce greutate in kg declari in AWB

DPD = daca generezi AWB-ul prin Okazii iti factureaza doar nr. de kg pe care il declari la generarea coletului, indiferent de greutatea reala in kg sau volumetrica

Deschis 0
Logistica GMRO 6 ani 1 raspuns 1437 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Salutare! Toti curierii taxeaza volumetric. Este ideal sa inceric sa negociezi cumva mai ales daca ai volume.
  Lista pe care incerci sa o creezi tu pare (din exemplele tale) una pt “ocolit sistemul” :))
  Fiecare curier in parte doreste sa livreze cat mai rapid coletele si prin urmare, automatizeaza tot ce pot- inclusiv partea aceasta care e greoaie, dureaza si e pana la urma punctul lor principal pentru inceperea organizarii transporturilor la nivel regional/national. Tu incerci sa le “strici” jucariile astfel si te astepti ulterior sa fi tratat corect, so …beware ce-ti doresti si cum negociezi.

  totusi, pentru ca sunt interesata de outcome-ul acestei liste, adaug si eu 2 item-uri:
  1. Daca vinzi in Emag Marketplace si livrezi prin intermediul contractului Emag-Cargus, nu se calculeaza volumetric costul pe transport. Trebuie musai sa “chemi” curierul prin aplicatia Emag Marketplace. Evident, fiecare chemare a curierului trebuie sa fie pt o comanda din Emag. Nu ajuta in mod direct pentru lista ta, dar e bine de stiut pt cei care abia se listeaza pe Marketplace.

  2. Cu Fan Curier am facut o conventie si anume: chiar daca sistemul imi da un pret mai mic, eu adaug cel putin vreo 10 kg suplimentare a.i. sa nu fie o suma foarte mica si sa se merite si pt curier sa il transporte si pe al meu.
  Am incercat si cu cei de la Urgent abordarea aceasta, insa am fost nevoiti sa incheiem colaborarea directa pentru ca ne trezeam foarte des cu sume de aprox 200 lei pt un produs cu un volum de 2-300l, dar cu greutate efectiva foarte mica (max. 5 kg).

Lasă un răspuns

Browse