Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Libris.ro: cifra de afaceri de 11,3 milioane €, in 2019 (+36% YoY)

Libris.ro a inregistrat o crestere a vanzarilor de 36% in 2019, cifra de afaceri atingand pragul de 11,3 milioane €, anunta compania, intr-un comunicat de presa. Libraria online a vandut peste 2.000.000 volume, in crestere cu 35% YoY. Dinamica pozitiva s-a datorat pietei de carte in crestere, corelata cu diversificarea continua a ofertei si investitiile in cresterea cu portofoliului de carte in limba engleza. Cateva cifre relevante despre anul 2019, pentru libris.ro:

  • categoriile care genereaza cele mai multe vanzari – Beletristica, Dezvoltarea personala si Carti pentru copii (peste 51% din cifra de afaceri)
  • cea mai spectaculoasa crestere a inregistrat-o vanzarea de carte in limba engleza (+115%)
  • comanda medie a crescut cu 10% fata de 2018
  • numarul comenzilor de pe mobil a ajuns la 60% (fata de 51% anul precedent)
  • cele mai multe comenzi de pe dispozitive mobile au fost plasate din Timis (81,86%), Iasi (75,46%) si Brasov (73,66%)
  • judetele in care se comanda cele mai multe carti, raportat la numarul de locuitori – Bucuresti, Cluj, Brasov (crestere de 107%), Sibiu, Timis (unde s-au inregistrat cu 61% mai multe comenzi decat in 2018) si Iasi
  • Bucurestiul conduce in topul vanzarilor (peste 475.000 de produse comandate, in 2019) si al numarului comenzilor plasate de acelasi client pe intreg parcursul anului (125)
  • cea mai mare medie a comenzii este inregistrata in Brasov (181 lei), iar cea mai mica in Giurgiu (70 lei), in timp ce Capitala se afla pe locul 2 in clasament (93 lei/comanda)

„Eficientizarea fluxului logistic a scazut timpul de livrare al comenzilor, iar acest lucru a fost apreciat de catre clientii nostri mai ales in perioadele de varf ale anului, fiind apoi vizibil si in rata de retentie a acestora. Ne bucuram sa observam ca a crescut numarul clientilor tineri, cu varste intre 18 si 24 de ani, care citesc din ce in ce mai mult si mai diversificat. Au fost extrem de apreciate titlurile exclusive, dar mai ales volumele vandute cu autograful autorului”, transmite Laura Teposu (foto, Director de dezvoltare Libris.ro).

Pentru 2020, Libris.ro isi propune sa mentina trendul ascendent, punand accent pe investitii care vor imbunatati experienta cititorilor: dezvoltarea sectiunilor cu cea mai mare crestere (cele de limba engleza, carti pentru copii), continuarea seriilor de volume semnate de autori, un portofoliu de titluri disponibile in exclusivitate pe Libris.ro. „De asemenea, pentru a limita conditionarile legate de livrare, ne dorim sa punem la dispozitia clientilor mai multe optiuni de livrare, cum ar fi pick-up points, lockere in zone centrale, usor accesibile, in toate marile orase”, a mai precizat Laura Teposu.

Leave a reply