Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Libris.ro, cifra de afaceri de 31,2 milioane de lei in 2017

Laura Teposu _LIbrisRox1024

Libris.ro, cel mai mare retailer online de carte din Romania, a avut in 2017 o cifra de afaceri de 31,2 milioane lei, in crestere cu 14% YoY. Valoarea medie a unei comenzi plasate pe Libris.ro a crescut anul trecut cu 20% fata de 2016, pana la pragul de 70 lei. Cele mai vandute categorii de produse au fost Beletristica, Dezvoltare personala si Carti pentru copii. Categoria cu cea mai mare crestere fata de 2016 a fost Jocuri, unde cresterea a fost de 92%. 

„Fiecare aparitie mult asteptata si mult mediatizata duce la o cresteri in domeniul respectiv. Remarcam pe 2017 o crestere pe domeniul Dezvoltare Personala, prin publicarea in 2017 a cartii «De vorba cu mine insumi» (Prentice Mulford), dar si a domeniului Arta, Arhitectura, Design, prin aparitia «Atlasului frumusetii. Femeile lumii in 500 de portrete» (Mihaela Noroc). Beletristica are an de an o serie de aparitii care o mentin mereu pe acelasi trend crescator. Dincolo de partea de carte, interesanta a fost cresterea cu 92% in categoria Jocuri pe care am introdus-o la inceputul anului trecut, dar care a fost apreciata in special in combinatie cu cartile pentru copii”, a explicat Laura Teposu (foto, Fondator si Director Dezvoltare Libris.ro).

Cei mai multi cumparatori pe Libris.ro sunt femei (70%), cu varste intre 22 si 45 ani (60%), urmate de 18 – 24 ani (24%), cu studii medii si peste medii, din mediul urban. Peste 50% dintre vizite vin de pe dispozitive mobile, iar orasele din care se plaseaza cele mai multe comenzi sunt Bucuresti, Cluj, Timisoara, Iasi, Brasov, Constanta, Ploiesti, Oradea si Craiova.

Asa cum scriam la finele anului trecut, pentru 2018, liris.ro are in plan deschiderea unui depozit nou de carte, care va ocsta 3 milioane € si va gazdui peste 3 milioane de volume in stoc permanent si va permite largirea tuturor gamelor de produse comercializate. „Noul depozitul ne va permite sa dispunem de un numar mai mare de produse. Momentan punem la dispozitia publicului aproape 100.000 titluri, dintre care mai mult de o treime sunt carti in limba romana. Ne propunem marirea ofertei de carte in limba romana cu pana la 30%, a jocurilor, dar si a produselor asociate lecturii (semne de carte, lampi pentru citit etc.)”, spune Laura.

Pe langa investitiile in infrastructura si extinderea portofoliului, Libris.ro investeste anul acesta 100.000 € intr-o campanie ampla de incurajare a lecturii: #RespectYourself Ofera-ti timp pentru lectura. Scopul este constientizarea faptului ca alocarea de timp pentru lectura este o forma de respect fata de propria persoana. se desfasoara pe tot parcursul anului 2018 si cuprinde un intreg calendar de actiuni. „In primul rand, am gandit un proiect pilot ce vizeaza doua scoli din Romania, una din mediul urbam si cealalta din mediul rural. Incercam sa identificam, la nivelul fiecarei unitati de invatamant, care este raportarea fata de lectura: cati copii citesc, ce anume citesc, ce carti le-ar placea sa gaseasca in biblioteca scolii, cat citesc parintii lor etc. Vom realiza un studiu, iar concluziile le vom folosi pentru a programa evenimente in colaborare cu cadrele didactice, in scopul apropierii copiilor si familiilor acestora de carti. De pilda, avem in vedere dotarea bibliotecilor celor doua scoli cu carti pe placul elevilor, dar si pentru parinti si profesori. La finalul celor 12 luni se vor masura rezultatele si credem ca ele vor sprijini ipoteza ca acolo unde se aloca reurse financiare, materiale si de timp, numarul de ore alocate lecturii va creste”, concluzioneaza Laura Teposu.

Libris-RespectYourself_Foto3x570

#RespectYourself Ofera-ti timp pentru lectura va fi promovata si in mediul online. Toate materialele si actiunile Libris din 2018 vor fi sub umbrela acestei campanii sprijinita si de persoane publice care sunt modele de urmat in domeniul lor de activitate. Pagina dedicata acestui proiect poate fi accesata usor la https://www.libris.ro/respectyourself.

Despre Libris.ro

Fondat în 2009, Libris.ro este o afacere 100% românească și cea mai mare librărie online din România. Peste 120.000 de titluri de carte stau la dispoziția cititorilor pe Libris.ro, alături de jocuri pentru copii, board games, muzică, filme și cadouri.

Din decembrie 2014, Libris.ro s-a alăturat Organizației “Salvați Copiii” în proiectul de reducere a mortalității infantile în România.

Leave a reply