La produsele importate din SUA voi plăti de două ori TVA-ul?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Ca SRL-D plătitor de TVA, dacă import produse din SUA plătesc din câte am înțeles TVA pentru ele la vamă.

Prima întrebare ar fi dacă mai sunt și alte taxe de plătit.

A doua: Mai trebuie să adaug TVA la ele în prețul către consumatorul final (care nu va fi persoană juridică)?

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Organizare magazin online Laurentiu Andronache 10 ani 4 raspuns 6227 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

 1. Salut,
  Eu fac importuri extracomunitare, asa cum va fi si cazul tau.
  Vei plati taxe la valoarea facturata. Tva-ul il platesti in vama cu siguranta, dar atentie in functie de produsele importate pot aparea si taxe vamale ( trebuie sa vorbesti cu un comisionar vamal pentru ati comunica valoarea, daca nu sti pe nimeni pot eu sa-ti recomand un comisionar).
  Taxa vamala se aduna la valoarea facturii si apoi se calculeaza tva-ul ( vei plati taxa la taxa )
  Vezi ca trebuie sa0ti iei cod eori. Este o procedura foarte simpla ce dureaza 10 minute. Mai mult o sa faci pe drum – este undeva pe la p-ta Crangasi.
  Succes!

 2. Buna Rucxandra, Eu fac transport contanerizat din China si nu stiu daca informatiile mele sunt relevante pentru importurile din SUA.
  Eu am o lista de transportatori, pe care ii poti gasi pe Google daca introduci container China.
  Te sfatuiesc sa-ti rogi colaboratorii din SUA sa-ti gasesca si ei transport si sa faci comparatie, si sa ti cont ca pentru navlu contractat din Romania vei plati TVA in vama.
  Pentru mai multe detalii te sfatuiesc sa vorbesti cu un comisionar vamal, ce te poate pune la curent cu toate taxele ce trebuiesc platite la produsele importante.
  Succes!

 3. Buna ziua,
  Ne numim PANDA LOGISTICS SRL si suntem o casa de expeditii ce ofera servicii complete de Transport AERIAN, MARITIM ( FCL, LCL, PROJECT CARGO) si FEROVIAR de marfuri din si catre majoritatea aeroporturilor/porturilor lumii.
  De asemenea, avem posibilitatea de a va oferi ca beneficiu serivciul de Vama Fiscala ( Fiscal Custom Clearance) la importurile aeriene prin Frankfurt sau la cele maritime prin Hamburg, Rotterdam sau Koper.
  Pentru o prezentare mai detaliata a serviciilor noastre, va puteti adresa printr-un mesaj privat sau la numarul de telefon 0799.999.828, respectiv pe adresa de e-mail: robert.popescu@panda-logistics.eu
  website: http://www.panda-logistics.eu
  Asteptam cu interes solicitarile dumneavoastra in acest sens ! Va multumim anticipat! Sa aveti o zi cat mai buna in continuare !

 4. Am si eu o nelamurire cu privire la un import din US.
  Faza cu tva-ul am inteles, asa cum era si cu importurile cand Romania nu era in UE.La orice import sa platea tva-ul anticipat.
  Dar daca eu sunt revanzator si marfa pe care am importat-o revand cateva zile mai tarziu, platesc iarasi tva la ea.
  Mai exista posibilitatea ca marfa pe care o revand sa se regaseasca pe factura cu o alta marfa ptr care tva-ul nu s-a platit(ptr ca ptr aceea tva-ul se plateste in lomentul vanzarii)

Lasă un răspuns

Browse