Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Jeff Bezos renunta la sefia Amazon, din a doua jumatate a lui 2021

Fondatorul Amazon (Jeff Bezos, 57 de ani) va renunta la postul de CEO al gigantului e-commerce american, dupa aproape 30 de ani de cand a fondat compania, in garajul propriu, anunta bbc.com. Bezos va prelua functia de Executive Chairman, ceea ce ii va permite sa aiba mai mult timp si energie pentru alte proiecte. Actualul CEO, care este al doilea cel mai bogat om din lume, va fi inlocuit de Andy Jassy – care este momentan responsabil de divizia de cloud computing a companiei Amazon. Jassy este angajatul companiei din 1997 ai a contribuit la dezvoltarea Amazon Web Services, divizia care genereaza un profit enorm pentru companie.

„A fi CEO-ul Amazon este o responsibilitate mare si te macina. Cand ai o asemenea responsibilitate este greu sa iti indrepti atentia spre altceva. Din functia de Exec Chair voi ramane implicat in initiativele Amazon importante, dar voi avea timp si energie pentru a ma concentra pe Day 1 Fund, Bezos Earth Fund, Blue Origin, The Washington Post si celelalte pasiuni ale mele. Nu am avut niciodata mai multa energie si asta nu inseamna ca ies la pensie. Sunt extrem de pasionat de impactul pe care le pot avea aceste organizatii. Cand te uiti la rezultatele noastre financiare, vezi rezultatele pe termen lung ale inventiilor adoptate. Cred ca acum Amazon se afla in cel mai inventiv punct, deci acum e momentul optim pentru aceasta tranzitie”, a explicat Jeff Bezos, intr-o scrisoare trimisa angajatilor sai. Schimbarea va avea loc in a doua jumatate a lui 2021.

Compania Amazon a fost fondata ca o librarie online, in vara lui 1995, si acum are 1,3 milioane de angajati, in intreaga lume. Conform „Forbes”, Bezos are o avere de 196,2 miliarde $, la care a contribuit masiv explozia comertului online din ultimul an: pandemia COVID-19 a ridicat vanzarile Amazon pana la suma de 386 miliarde $ (cu 38% mai mult fata de 2019), iar profitul aproape ca s-a dublat (pana la suma de 21,3 miliarde $).

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply