Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

In iulie 2021, magazinele online de bricolaj au marit preturile cu pana la 300% (raport)

PriceFlux.net a analizat preturile a peste 23.000 de materiale de constructii, comercializate de 26 de magazine online din Romania, in iulie anul acesta (comparandu-le cu aceeasi perioada a anului trecut) si anunta rezultatele intr-un comunicat de presa. Serviciul online de monitorizare si analiza a preturilor noteaza ca magazinele de materiale de constructii si bricolaj din tara noastra au marit considerabil preturile, pe fondul cresterii cererii si al dificultatilor logistice, care au cauzat intarzieri in livrarea produselor importate.

„Pe fondul stirilor din ultimele luni, care mentioneaza cresteri ale preturilor in sectorul imobiliar, cat si rupturi in lantul logistic international cauzate de pandemia COVID-19, am decis sa generam cu ajutorul platformei PriceFlux un raport de evolutie a preturilor pe mai multe categorii de materiale de constructii (…). Obiectivul nostru a fost acela de a cuantifica repercusiunile contextului mondial si de analiza care este impactul resimtit la nivel local”, explica Mihai Bisnel (foto, Managing Partner PriceFlux.net).

Produsele care au suferit ea mai mare scumpire au fost cele din categoria lemnului utilizat in constructii, cresterea medie inregistrata in iulie 2021 fiind de 15,8% YoY. In cadrul acestei categorii au existat produse care s-au scumpit cu pana la 300% de la an la an, cum ar fi placile OSB sau blaturile din lemn de la anumiti producatori. Categoriile din care fac parte produsele analizate sunt: materiale de constructii; lemn; electrice; corpuri de iluminat; vopsea; sanitare; gresie si faianta; scule, masini si unelte; feronerie si gradina.

Mobilierul si uneltele de gradina au suferit si ele o crestere medie de 5,8% YoY, pe fondul cererii marite din partea consumatorilor. Aceasta categorie este si cea cu cele mai frecvente aparitii ale situatiei de indisponibilitate in stoc, fapt care poate avea doua cauze principale: cererea crescuta si/sau indisponibilitatea acestor produse la producatori/furnizori. Alte modificari de pret semnificative au fost inregistrate de vopseluri (care au suferit scumpiri de pana la 5,04% YoY), corpuri de iluminat (3,8% YoY), sanitare (3,7% YoY), climatizare si ventilatie (3,6% YoY), gresie si faianta (3,5% YoY).

Categoria cu cele mai mici modificari de pret a fost cea a produselor de feronerie si accesorii pentru mobilier, care a inregistrat o crestere medie a preturilor de 0,4%, in iulie 20201, comparativ cu aceeasi perioada a anului 2020.

Leave a reply