Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Italia, campioana la accesul online pe dispozitive mobile in UE-5

italia mobile

Dintre toate tarile UE-5 (Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie), Italia se plaseaza pe locul I intr-un top al accesului online pe dispozitive mobile, realizat de Office of Communications (Ofcom), anunta emarketer.com. Concluzia vine in urma unui studiu realizat in octombrie, care a analizat sistemele de comunicatii (telefonie fixa, conxiune de Internet) din 9 tari: Australia, Japonia, Suedia, SUA si UE-5. Astfel, 51% dintre italieni acceseaza Internetul pe un dispozitiv mobil (cel mai mare procent din UE-5) cel putin o data pe saptamana. Si 89% au telefon mobil/smartphone (cel mai mare procent, in acest caz, se inregistreaza in Spania – 91%).

Italia ofera, deci, cel mai clar exemplu al faptului ca dispozitivele mobile au eclipsat conexiunile traditionale si ca infrastructura fixa nu mai e pe primul loc, cand vine vorba despre accesul online. Doar 68% dintre italienii adulti au intrat online in octombrie folosind conexiunea broadband (saptamanal sau mai des), fata de 79% in Marea Britanie sau 84% in Franta.

Preferinta pentru dispozitive mobile e in crestere si se estimeaza ca, in 2018, peste 92% dintre italieni vor folosi un smartphone pentru a accesa Internetul. Ceea ce se va traduce in 63 de milioane de mobile utilizate in tara latina, in 2019. Smartphone-urile vor insuma, prin urmare, 68% din tot traficul de date din Italia in 4 ani, iar share-ul traficului via laptop-uri si sisteme desktop va ajunge la un minuscul procent de 5%.

Leave a reply