Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Italia, campioana la accesul online pe dispozitive mobile in UE-5

italia mobile

Dintre toate tarile UE-5 (Franta, Germania, Italia, Spania si Marea Britanie), Italia se plaseaza pe locul I intr-un top al accesului online pe dispozitive mobile, realizat de Office of Communications (Ofcom), anunta emarketer.com. Concluzia vine in urma unui studiu realizat in octombrie, care a analizat sistemele de comunicatii (telefonie fixa, conxiune de Internet) din 9 tari: Australia, Japonia, Suedia, SUA si UE-5. Astfel, 51% dintre italieni acceseaza Internetul pe un dispozitiv mobil (cel mai mare procent din UE-5) cel putin o data pe saptamana. Si 89% au telefon mobil/smartphone (cel mai mare procent, in acest caz, se inregistreaza in Spania – 91%).

Italia ofera, deci, cel mai clar exemplu al faptului ca dispozitivele mobile au eclipsat conexiunile traditionale si ca infrastructura fixa nu mai e pe primul loc, cand vine vorba despre accesul online. Doar 68% dintre italienii adulti au intrat online in octombrie folosind conexiunea broadband (saptamanal sau mai des), fata de 79% in Marea Britanie sau 84% in Franta.

Preferinta pentru dispozitive mobile e in crestere si se estimeaza ca, in 2018, peste 92% dintre italieni vor folosi un smartphone pentru a accesa Internetul. Ceea ce se va traduce in 63 de milioane de mobile utilizate in tara latina, in 2019. Smartphone-urile vor insuma, prin urmare, 68% din tot traficul de date din Italia in 4 ani, iar share-ul traficului via laptop-uri si sisteme desktop va ajunge la un minuscul procent de 5%.

Leave a reply