Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Interviu: Mugur Frunzetti vinde FLORIA.ro

Zurich Broker este noul proprietar al Floria.ro, lider pe piata de florarii online în România. Mugur Frunzetti a fondat acest business urma cu trei ani si jumatate. 

Am vazut stirea astazi, si m-am grabit sa-l intreb pe Mugur, un bun amic si unul dintre cei mai buni elevi ai mei (probabil ca acum el imi da lectii, asa cum ii sta bine unui elev genial) cum s-a intamplat si ce ce ganduri are acum, dupa vanzare. Am facut interviul pe Facebook prin mesageria privata, si cum taticul Mugur a avut timp pentru mine, iata mai jos informatii despre Floria.ro si vanzare.

Ce cifra de afaceri are Floria, ce cota de piata are in acest moment?

Mugur Frunzetti: 1 milion de euro, 25% cota de piata florarii online

Cum e sa vinzi al doilea magazin online, ai negociat mai bine acum decat cu MO? 

Mugur Frunzetti: Am negociat mult mai bine. Oferta a fost foarte buna, am zis da si am inceput o perioada de 6 luni de due dilligence care s-a incheiat acum cateva zile. Tranzitia s-a facut lent si bine, fara socuri in interiorul echipei sau in relatia cu clientii.

Mugur Frunzetti: La MarketOnline nu era rost de alegere, la fel ca si eMAG sau PC Garage si altii, antreprenorii au pierdut bani iar importatorii au facut bani. In final ne-au cumparat ca eram mai noi si mai „fraieri”. Care nu vindea dadea faliment odata inceputa criza.

Unde vezi Floria peste 5 ani, va mai creste?

Mugur Frunzetti: In 5 ani Floria va avea 50% din poata de online dar si un 25-30% din cea de offline, o CA anuala de minim 40 milioane euro si probabil mai mult investitori strategici, poate chiar din industria de flori.

A contat si faptul ca esti proaspat tatic, te faci casnic? 

Mugur Frunzetti: Nu ma fac eu „casnica”, am deja planuri de viitor si nu am nici o indoiala ca voi reusi si a treia oara

Cat de greu a fost sa te desparti de „bobocul”, copilul FLORIA.ro?

Mugur Frunzetti: Cui i-ar fi usor sa se desparta de o afacere atat de frumoasa precum Floria? Dar, dincolo de sentimente, o afacere ramane cifre si oferta primita a fost mult prea buna pentru a o refuza. Floria se va transforma treptat intr-o companie matura, se va extinde mult si in retail si va deveni corporatista, iar eu prefer sa fiu antreprenor si nu corporatist. Stai aproape, ca urmeaza si altele, acum ca mi-am facut „mana”

LATER UPDATE: mai zice Mugur pe FB, acu, acu – „si inca ceva legat de Floria, spre deosebire de MarketOnline, Floria este de 18 de luni pe profit, asta conteaza enorm – aviz proprietarilor de magazine online care incearca sa le vanda pe pierdere!!!”.

 

Leave a reply