Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Injectie de capital de 4,25 milioane $, pentru start-up-ul Octane AI

 

Octane AI (care foloseste inteligenta artificiala pentru a construi instrumente de comert conversational) a primit recent investitii in valoare de 4,25 milioane $, citim pe forbes.com. Banii vor fi utilizati de companie pentru a-si consolida prezenta in lumea e-commerce-ului. In start-up-ul din San Francisco (California) au investit – printre altii – Bullpen Capital, General Catalyst Partners, Boost VC si FJ Labs.

Octane AI a fost fondata de catre Matt Schlicht, Leif K-Brooks si Ben Parr, in 2016, si ofera o platforma completa de colectare de date, sondaje, Facebook Messenger personalizat si SMS-uri automatizate, pe care comerciantii virtuali o pot folosi pentru a atrage clientii, a-i converti si a-i fideliza. Compania a strans, in total, 9 milioane $ de la lansare si a inceput prin a crea chatboti pentru vedete ca 50 Cent, Cardi B si Maroon 5, orientandu-se spre e-commerce la finalul lui 2017. Fondatorii si-au dat seama ca se axau pe prea multe directii si au decis sa se concentreze pe o singura platforma de cumparaturi online: Shopify. In acea perioada, brand-urile e-commerce se axau pe social media si e-mail marketing, dar Octane AI a inteles potentialul interactiunii dintre brand-uri si clienti la scara mica, prin chatboti, care le permiteau celor dintai sa stranga date utile si sa promoveze mai mult timp campaniile proprii, iar celor din urma – sa primeasca raspunsuri la intrebarile lor.

In 2018, odata cu scandalul Cambridge Analytica, Facebook a pus pe pauza functiile API, iar chatbotii Octane AI (care se pregatea de lansarea in app store-ul Shopify) au fost pusi pe pauza. Pentru a ramane pe linia de plutire, compania a concediat jumatate dintre cei 16 angajati, a apelat la investitori si le-a promis ca vor continua cu lansarea, cand API-urile isi revin la normal. Compania mai avea 12 $ sau 36 $ in conturile bancare cand a primit prima injectie de capital (750.000 $) si s-a stabilizat. Pandemia COVID-19 le-a afectat si ea afacerile: dupa o perioada de blocaj (in martie-aprilie), afacerile au crescut cu 35% in iunie si acum peste 1.000 de brand-uri ii folosesc instrumentele, via Shopify. Octane AI are acum peste 30 de angajati in 12 tari (si angajeaza saptamanal 1-2 persoane noi) si venituri de 1-2 milioane $.

Leave a reply