Infiintare firma import produse NON-UE (China)

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

Doresc sa infiintez o firma (SRL neplatitor de TVA) pentru a importa si recomercializa produse NON-UE (China) mai exact huse pentru telefoane (plastic/aluminiu). As dori sa stiu de ce acte am nevoie si care ar fi taxele aplicate pentru import.

Multumesc anticipat!

Deschis 0
Chestiuni legale Florinnnn 7 ani 5 raspuns 6532 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

 1. ai nevoie de actul de identitate persoanei/persoanelor care vor fi asociati sau/si administrator, ai nevoie de un sediu social, fie ca faci act de comodat pe o locuinta proprie, fie inchiriezi un spatiu.

  se face act constitutiv, se depunde la ce banca vrei capital social 200 lei, apoi cu tot calabalacul la registrul comertului.

  dupa obtinerea actelor, soliciti acordare EORI ( google it ) ptr a face importuri din afara eu.

  In vama se calculeaza 12% taxe si 24% tva la pretul produselor + al transportului conform facturii si a dovezii de plata.

  Ptr infintarea firmei sunt o gramada de oferte pe google, onorariul nu este mare, te duce cu toate taxele in jur de 1300-1500 lei o firma noua.

 2. Va rog nu mai veniti cu informații eronate. (Laurențiu, Mirel) Pot face import si daca sunt neplătitor de tva. TVA-ul il achit la vama la primirea coletului doar ca nu voi putea deduce ulterior TVA-ul.

  Va multumesc de răspunsuri Șerban Cristian, Alex!

  Rog ce-i care nu ma pot ajuta sa se abțină. Păreri si “bănuieli” am tot gasit pe forumuri si nu vreau sa fiu indus in eroare. Am scris aici in speranța ca voi găsii pe cineva care se ocupa de import si imi poate oferii cateva informații concrete.

 3. @Mirel – poti face import si ca neplatitor de TVA, atata doar ca in vama tot va fi nevoie sa achiti tva-ul aferent produsele importante (pe care il vei pierde, avand in vedere ca nu il poti deduce). Insa, la margin-ul produselor luate din China si vandute in Romania, nu ar trebui sa fie o problema 🙂

 4. As dorii cateva informații legate si de produse. De ce certificate, acte, licențe am nevoie? Menționez ca husele sunt din plastic si din aluminiu si nu sunt branduite. Am auzit ca voi avea nevoie si de certificat de calitate. Daca intradevar am nevoie, de unde si cum il pot obține? Multumesc anticipat.

Lasă un răspuns

Browse