Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

India vrea sa sparga monopolul digital si loveste in Amazon si Flipkart (Walmart)

Guvernul indian discuta pe marginea primei versiuni a unui nou set de reguli care previn crearea de „monopoluri digitale” si care vor fi menite sa ajute start-up-urile locale, citim pe bnnbloomberg.ca. Noile reglementari vor fi impuse ca urmare a plangerilor primite de la micii comercianti cu amanuntul din India si vor afecta planurile de expansiune ale gigantilor online Amazon.com Inc. si Walmart Inc. (care detine Flipkart, in India). Piata de comert cu amanuntul din India este estimata la 1 trilion $.

Acest draft isi propune sa creeze un cod de conduita pentru retailerii online si sa defineaza utilizarea transfrontaliera de date personale, noteaza sursa amintita, care a avut acces la o copie. Aceasta este intitulata „Draft Ecommerce Policy” si este un document de 9 pagini, despre care se discuta de peste 1 an incoace in cadrul diverselor ministere din tara asiatica. Guvernul condus de prim-ministrul Narendra Modi va redacta noua propunere inspirandu-se din legi care previn cele doua companii sa ofere reduceri enorme, sa investeasca in comerciantii care vand produsele pe aceste site-uri si sa aiba intelegeri exclusive cu aceastia. Actul vrea sa se asigure ca algoritmii creati de retailerii online nu discrimineaza vanzatorii si ca gigantii online sunt guvernati de aceleasi reguli e-commerce ca sellerii mici.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply