Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

In 2022, Alexa va zbura pe Luna, cu misiunea Artemis 1 (video)

Anul acesta, misiunea Artemis 1 (NASA) va testa in spatiu sistemul de tehnologie vocala Callisto, pentru a determina daca Alexa poate functiona fara Internet, la zeci de mii de kilometri distanta de Pamant, citim pe site-ul space.com. Cu aceasta ocazie, Alexa va permite utilizatorilor sa calatoreasca remote in spatiu, alaturi de asistentul virtual marca Amazon.

In cadrul misiunii va fi testata si platforma de conferinte video Webex (a companiei Cisco), pentru a se determina daca aceasta poate functiona prin intermediul Deep Space Network (reteaua mondiala de antene a NASA, ampasate in Caifornia, Madrid si Canberra, care ajuta misiunile interplanetare si contribuie la observatiile astronomice din Sistemul Solar si univers).

„Computerul din «Star Trek» a fost una dintre sursele originale de inspiratie pentru Alexa, prin urmare privim cu entuziasm si modestie faptul ca viziunea noastra de inteligenta ambientala va deveni realitate la bordul navei Orion”, a explicat Aaron Rubenson (Vice-presedinte Amazon Alexa). „Callisto va demonstra o tehnologie unica ce ar putea fi utilizata pe viitor, pentru a ajuta astronautii sa se descurce mai bine pe cont propriu, in explorarea spatiului”, a transmis Lisa Callahan (Vice-presedinte si General Manager al diviziei Commercial Civil Space, la Lockheed Martin – principalul contractor pentru navele Orion, folosite de NASA la explorarea sptiala).

Cum pot utilizatorii asistentul virtual marca Amazon sa vada spatiul? Asa cum se vede si in clipul video de mai jos, acestia trebuie doar sa spuna „Alexa, take me to the Moon” (in traducere, „Alexa, du-ma pe Luna”). Ideea este una extrem de interesanta pentru oricine e pasionat de univers, pentru copii, elevi si studenti. La bordul Orion, Alexa va raspunde la intrebari legate de zbor, telemetrie, cantitatea de apa de la bord, voltajul bateriilor si va putea schimba temperatura ambientala si culoarea luminilor de pe nava spatiala. Prima misune (Artemis 1) va fi una fara astronauti, Callisto urmand sa interactioneze cu membri virtuali ai echipajului.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply