Impozit sediu firma, destinatie mixta, activitate, fara decontare

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am o intrebare referitoare la impozitul pe sediul de firma, destinatie mixta, cu activitate, dar fara decontare de utilitati. Stiti cumva daca s-a aprobat propunerea ca in acest caz sa ramana la valoarea de impozit rezidential? Eventual un link sau o sursa. Multumesc anticipat.

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Diana Socaciu 7 ani 2 raspuns 2275 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

 1. http://legestart.ro/normele-codului-fiscal-modificate-clarificari-si-contradictii-privind-impozitul-pe-cladiri/

  Cheltuielile cu utilitățile sunt cheltuieli comune aferente imobilului, energia electrică, gaze naturale, termoficare, apa, canalizare.

  Persoanele care dețin clădiri mixte, unde spațiile nu sunt distincte și nu se deduc cheltuielile, vor declara acest lucru pe propria răspundere și nu vor mai aduce documente justificative, cum ar fi contract de comodat, de închiriere, certificat constatator de la registrul comerțului etc

  Normele Codului Fiscal care aduc clarificări în privința impozitării clădirilor au fost publicate luni, 21 martie, în Monitorul Oficial, cu doar zece zile înainte de expirarea termenului pentru depunerea declarațiilor la direcțiilor locale.
  În Monitorul Oficial nr 208 de luni, 21 martie, a apărut hotărârea de guvern 159 de modificare a normelor de aplicare a Codului fiscal.

  Proprietarii persoane fizice trebuie să depună declarații la direcțiile de taxe locale pentru clădirile mixte și nerezidențiale, până pe 31 martie. Prin urmare, cei care au așteptat clarificările din norme mai au la dispoziție 10 zile ca să își completeze și să își depună declarațiile.

  În varianta publicată în Monitorul Oficial,
  se arată că în aplicarea prevederilor art. 459 din Codul fiscal care prevede calculul impozitului pe clădirile cu destinație mixtă aflate în proprietatea persoanelor fizice, la alin 3 referitor la clădirile unde suprafețele folosite în scop rezidențial și cele folosite în scop nerezidențial nu pot fi evidențiate distinct, se aplică următoarele reguli pentru calcularea impozitului pe clădirile cu destinație mixtă, aflate în proprietatea persoanelor fizice:
  – unde este înregistrat un domiciliu fiscal la care se desfăsoară activitatea economică iar suprafețele folosite în scop rezidențial și nerezidențial nu sunt evidențiate distinct , impozitul se calculează conform art 458 (nerezidențial) din Codul Fiscal dacă există cheltuieli cu utilitătile înregistrate în sarcină persoanei care desfășoară activitate economică.
  – în cazul în care nu există cheltuieli cu utilitătile înregistrate în sarcină persoanei ce desfășoară activitate economică, impozitul se calculează conform prevederilor art 457 din Codul Fiscal, adică rezidențial.

  Te rog sa citesti si textul HG 159/2016
  http://lege5.ro/Gratuit/geydemzygqza/hotararea-nr-159-2016-pentru-modificarea-si-completarea-normelor-metodologice-de-aplicare-a-legii-nr-227-2015-privind-codul-fiscal-aprobate-prin-hotararea-guvernului-nr-1-2016

 2. Termenul pentru plata impozitelor locale și pentru depunerea unor declarații, prelungit cu trei luni

  Ministerul Finanțelor Publice anunță prorogarea termenelor de depunere a declarațiilor și de plată a unor impozite locale după cum urmează:
  1. Termenul de declarare a clădirilor cu destinație nerezidențială sau mixtă deținute de persoanele fizice a fost prelungit de la 31 martie, la 31 mai.
  2. Termenul de declarare a clădirilor deținute de persoanele juridice a fost de asemenea prelungit de la 31 martie la 31 mai.
  3. Persoanele fizice și juridice pot depune declarații pentru mijloacele de transport și mijloacele de transport radiate până la data de 31 mai (în loc de 31 martie).
  4. Primul termen de plată pentru impozitul pe clădiri, impozitul pe teren și pe mijloacele de transport datorate de orice contribuabil a fost prelungit de la 31 martie, la 30 iunie.
  Odată cu modificarea termenelor de declarare și de plată sunt prelungite și termenele legate de facilități.
  Contribuabilii care achită integral, până la 30 iunie 2016, impozitele pe clădiri, terenuri, mijloace de transport beneficiază de bonificația stabilită de către Consiliile locale.

  http://www.mfinante.gov.ro/acasa.html?method=detalii&id=127600

Lasă un răspuns

Browse