Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Gigantul Alibaba Group se va imparti in 6 entitati separate

Compania Alibaba Group se va imparti in 6 unitati separate, transformand complet gigantul e-commerce fondat de Jack Ma acum aproape 25 de ani, anunta edition.cnn.com. Noile divizii ale imperiului care valoreaza 220 de miliarde $ vor avea fiecare CEO-ul ei si propriul consiliu de administratie. Transformarea pare inspirata de companiile tech americane, ca Google, care s-a restructurat, devenind Alphabet.

Aceasta restructurare majora promite sa vina la pachet cu listarea la bursa si atragerea de capital strain, in cazul a 5 dintre cele 6 noi unitati. „Aceasta transformare ne va ajuta sa avem afaceri mai agile, sa luam decizii mai rapid si sa raspundem mai repede la schimbarile de pe piata”, a explicat Daniel Zhang (CEO si Chairman Alibaba Group), intr-un e-mail adresat angajatilor. Cele 6 entitati noi vor fi denumite: Cloud Intelligence Group, Taobao Tmall Commerce Group, Local Services Group, Cainiao Smart Logistics, Global Digital Commerce Group, Digital Media and Entertainment Group.

Anuntul legat de una dintre cele mai importante companii din China a avut loc a doua zi dupa ce Jack Ma a aparut in public, participand la o intalnire cu profesorii si studentii de la Scoala Yungu, din orasul Hangzhou, care este sponsorizata de Alibaba. Ma nu s-a mai afisat in public in ultimii 2 ani, de cand Beijingul a inceput sa pune presiune pe sectorul tech chinez. Si nu mai este CEO-ul Alibaba din 2013, si nici executive chairman (din 2019). Insa anul acesta sentimentul general s-a schimbat: Ant Group (compania financiara afiliata Alibaba) a primit o aprobare-cheie, pentru expansiunea financiara a unitatii proprii de consumer finance.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply