Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Franta: starea e-commerce-ului in 2019 (raport)

FEVAD (Federation du e-commerce et de la vente a distance, asociatia e-commerce-ului francez) si-a publicat raportul anual legat de comertul electronic din tara amintita, citim pe ecommerce-europe.eu. In 2019, raportul arata ca Franta a depasit cifra istorica de 100 de miliarde €, vanzarile virtuale depasind 103,4 miliarde € anul trecut (cifra include serviciile si produsele). Vanzarile online au crescut cu 11,6% YoY. Alte cifre interesante din raport:

  • vanzarile e-commerce de produse au reprezentat 45% din total
  • totalul tranzactiilor inregistrate in magazinele online, in 12 luni, a fost de 1,7 miliarde (cu 15,7 mai mult fata de 2018)
  • cosul mediu de cumparaturi a scazut sub 60 € (cel mai mic nivel observat de FEVAD pana acum)
  • in Franta exista peste 190.000 de magazine online (cu 15% mai multe YoY), majoritatea dintre ele avand sub 100 de tranzactii lunar
  • in 10 ani, vanzarile de produse si servicii pe Internet a crescut de 4 ori, dar produsele vandute online reprezinta in continuare doar o medie de 10% din totalul comertului cu amanuntul, in timp ce 90% din retail se vinde in continuare in magazinele fizice
  • peste 50% dintre produsele vandute online se cumpara pe site-urile de brand
  • vanzarile mobile au crescut cu 18% si se estimeaza ca vor deveni principalul motor de vanxare peste inca 2 ani

Pentru 2020, FEVAD anticipeaza o noua crestere comparabila cu cea din 2019, e-commerce-ul urmand sa insumeze o cifra de afaceri de 115 miliarde €, in urma a aproape 2 miliare de tranzactii.

Leave a reply