Formular W-8BEN upwork – freelancer – paypal

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua, lucrez ca liber profesionist (freelancer) si obtin venituri de pe un site din America. Site-ul se numeste Upwork, este o platforma online unde freelanceri din toata lumea pot presta diverse servicii in schimbul a unor sume de bani.

Ca sa pot scoate banii de pe site pe contul de paypal, imi cere sa completez un formular W-8BEN . Numele complet al acestui formular este Certificate of Foreign Status of Beneficial Owner for United States Tax Withholding and Reporting (Individuals). (https://www.irs.gov/pub/irs-pdf/fw8ben.pdf)

Practic acest formular ma scuteste de la dubla taxare (in US si in Romania) in asa fel incat sa nu platesc 30% impozit IRS-ului, ci sa platesc impozit doar in Romania.

Intrebarea mea este cum fac sa platesc aici impozit si cam care ar fii valoarea acestuia? Intre ce limite este necesar sa platesc impozit, adica daca veniturile depasesc 1,500 usd pe luna este necesar sa platesc?

M-as bucura foarte mult daca as primi un raspuns legat de aceasta problema pentru ca nu am nici cea mai mica idee cum sa procedez.

Multumesc anticipat!

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Aurelian 7 ani 1 raspuns 2890 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

  1. Sper sa nu gresesc, insa stiu ca platesti taxele tarii in care realizezi veniturile, asadar trebuie sa platesti taxele US de aceea ti se cere sa iti faci cod EAN. Codul se obtine online, in baza unor declaratii pe propria raspundere.
    Mai simplu gandit, cei care pleaca in Italia / Spania etc sa munceasca, platesc taxele statului respectiv, nu in Romania

Lasă un răspuns

Browse