Forme legale dropshipping

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua! De ceva timp detin o firma(SRL) cu codul caen 1812 – alte activitati de tiparire. Firma a fost deschisa acum 2 luni pentru a aplica cu ea la programul Startup Nation si care momentan are activitate 0. Stiu ca am nevoie de un contabil, dar am tot fost plecat din tara si nu am avut timp sa ma intalnesc cu unul. De curand am descoperit dropshipping-ul(sunt putin mai incet) si pana sa imi deschid magazinul online si sa vand produse vreau sa ma asigur ca nu o sa am probleme mai tarziu, in eventualitatea ca o sa si vand ceva. Ma voi axa pe vanzari China-SUA si SUA-SUA.

De aici mi se ridica mai multe intrebari cum ar fi:

1- care sunt pasii legali pe care trebuie sa ii urmez pentru a fi in legalitate in momentul cand o sa incep sa vand? Firma are trecuta ca activitate secundara in actul constitutiv, printre altele, codul caen 4791. Trebuie activat cumva acest cod?

2- ce factura ar primi clientul final? In momentul cand plaseaza o comanda in magazinul meu, eu ma duc de exemplu pe AliExpress si comand de la furnizor produsul respectiv cu datele de livrare ale clientului final. Doar ca furnizorul nu va pune factura sa in cutie din simplu motiv ca pretul ar fi diferit de cel pe care l-a platit clientul pe produsul din magazinul meu.

3- de exemplu, la un produs pe care eu platesc 12$ si il vand cu 30$, deci cu un profit de 18$, ce taxe/impozite trebuie sa am in vedere?

4- cum sunt verificate incasarile/profitul firmei pentru a putea plati taxe pe ele daca platile nu se fac intr-un cont bancar ci prin PayPal de exemplu? Sa zicem ca incasez 500$ in contul de paypal din vanzari, din care 400$ ii reinvestesc in reclama pe Facebook sau instagram, banii aceia neajungand in nici un cont bancar.

4- exista ceva deductibil din cheltuielile pe care le poti avea cu o astfel de firma? Gen, banii investiti in marketing?

Probabil sunt mult mai multe intrebari pe care nici nu ma gandesc sa le pun.. asa ca orice informatie sau sfat sunt apreciate! Multumesc anticipat!

Deschis 0
Chestiuni legale Adrian Radu 5 ani 1 raspuns 1075 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

  1. Buna ziua.

    Caut raspunsuri pentru aceeasi situatie, insa nu am gasit nimic nicaieri….ati aflat raspunsurile pe care le doreati? Ati reusit sa demarati afacerea?

Lasă un răspuns

Browse