Firma import produse din China si comercializarea lor pe un site

Intrebare

Buna ziua. Am tot cercetat site-urile chineze (DHGate, Aliexpress, Alibaba, etc) si am descoperit cateva produse interesante la un pret foarte bun la “wholesale”. Am citit deja descrierea produselor, m-am informat putin dinainte despre cumparatori si totul pare ok (inclusiv plata produselor cu cardul/paypal si e securizata). Am vorbit deja si cu ei prin mesaje si m-au asigurat ca totul o sa fie ok, transport prin DHL (am vazut si review-urile si tranzactiile clientilor si sunt sigur ca totul o sa fie bine). Ce vreau eu sa import si sa ofer la comercializare deja se cam gasesc pe piata din Romania (ori branduite de anumite companii) ori pur si simplu pe site-uri oficiale a celor care importa sau pur si simplu pe OLX.

Acuma vine intrebarea mea. Pe scurt, vreau sa import produse din China si sa le vand. Ma pot ocupa cu creearea unui site dar ma gandesc ca se poate sa le vand si prin intermediul olx (am vazut cateva firme care fac asta) atata timp cat fac totul legal, nu? Stiu ca daca vreau sa import gen x10 produse (vreau sa import pe rand ca sa testez piata dinainte) o sa trebuiasca sa le import pe firma. Am auzit ca toti isi fac PFA dar mi se pare mult prea “scump”. Un SRL sau microintreprindere ar fi mai ok (dar parca SRL-urile sau unele SRL-uri nu sunt platitoare de TVA si asta complica un pic situatia). Ca sa pot importa aceste produse poate fii pe orice firma sau trebuie infiintata pe nisa aceasta? Pur si simplu o sa primesc un cod EORI si o sa le import pe firma, platesc TVA si taxe vamale dupa caz si le aduc acasa.

De aici cum trebuie procedat spre vanzarea lor in mod legal? Trebuie intocmita factura, bon, garantie? (Garantie cum se rezolva din moment ce este la chinez? El ofera garantia si trebuie trimis inapoi in China).

Va multumesc!

Topic deschis 0
Chestiuni legale Logistica Razvan Andrei 3 ani 4 raspunsuri 1679 vizualizari Junior 0

Raspunsuri ( 4 )

 1. Garantia se rezolva uite asa.
  Iei produsele stricate de la client, le trimiti altele noi conform contractului de vanzare.
  Apoi pe cele stricate le pui bine , http://prntscr.com/a7rrau
  Suni la o firma de eliminare a DEEE, faci un contract cu ei, vin le ridica pe cele stricate, le platesti factura, si asta e tot.
  Ai rezolvat garantia unui produs din China.

 2. Vad ca in ceea ce priveste importul stii teoria.
  In ceea ce priveste vanzarea au fost mai multe discutii pe ecompedia: eliberezi factura care va fi insotita de:
  a) chitanta eliberata de curier la momentul livrarii
  b) bon fiscal daca vinzi direct catre client
  Mai exista si varianta de a putea platii clientul cu card bancar pe siteul tau, in aceasta varianta + a) vei avea un borderou cu banutii care iti intra in contul firmei.

  In ceea ce priveste garantia ai trei variante:
  a) iti creezi service, angajezi tehnician, etc.
  b) trimiti produsele defecte inapoi in China, functie de intelgerea ta cu ei si de costurile tale ( daca merita )
  c) asiguri inlocuirea produsului defect ptr client si deseurile le preia o firma specializata.
  Variantele trebuie analizate si aleasa cea optima dpdv financiar.

 3. Nu trebuie sa fii platitor de TVA ca sa faci import din China. Orice contabil te va indruma. Tin sa te avizez ca chinezii sunt mari maestrii ai aparentelor, adica s-ar putea sa nu primesti ce e in poza, in special la haine. In rest, succes

 4. Salutare ValueTelecom.

  Activezi ca PFA sau ca SRL?
  Multumesc.

Raspunde la aceasta intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a putea raspunde.