Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Facebook ramane liderul retelelor de socializare

67,4% dintre utilizatorii de Internet din lume vor sta pe retele sociale anul acesta, iar GlobalWebIndex estima, in septembrie 2015, ca aproape 30% din timpul petrecut online in al doilea semestru al anului trecut a fost dedicat retelelor sociale. Si Facebook este principala retea de socializare la care apeleaza oamenii din pietele importante ale lumii. Cu exceptia Chinei, a Rusiei si a catorva alte tari, scrie emarketer.com, in raportul „Global Social Platforms 2016: A Country-by-Country Review of Social Network Usage”.

In ciuda popularitatii Instagram-ului, acesta (si alte platforme de socializare mai noi ca Facebook) e folosit in paralel, nu in locul retelei create de Mark Zuckerberg. Mai ales tinerii fac asta: anul trecut, in noiembrie, TNS estima ca utilizatorul de 16-24 de ani acceseaza cel putin 5 platforme sociale in fiecare zi!

In plus, oamenii s-au mutat pe dispozitive mobile, numarul total al acestor utilizatori de Facebook crescand semnificativ: in ultimul semestru al anului 2014, 1,1 miliarde de persoane intrau pe reteaua sociala de pe smartphone/tableta; in ultimul semestru al anului 2015, cifra a crescut la 1,4 miliarde.

204114

eMarketer nu a inclus in studiu aplicatiile de messaging – pe care nu le considera retele sociale – si scrie ca multe dintre acestea rivalizeaza cu Facebook: in Japonia, de exemplu, aplicatia Line e platforma sociala cu cel mai mare succes si s-ar parea ca in Germania si Olanda WhatsApp-ul e regele online-ului.

Leave a reply