Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Facebook ramane liderul retelelor de socializare

67,4% dintre utilizatorii de Internet din lume vor sta pe retele sociale anul acesta, iar GlobalWebIndex estima, in septembrie 2015, ca aproape 30% din timpul petrecut online in al doilea semestru al anului trecut a fost dedicat retelelor sociale. Si Facebook este principala retea de socializare la care apeleaza oamenii din pietele importante ale lumii. Cu exceptia Chinei, a Rusiei si a catorva alte tari, scrie emarketer.com, in raportul „Global Social Platforms 2016: A Country-by-Country Review of Social Network Usage”.

In ciuda popularitatii Instagram-ului, acesta (si alte platforme de socializare mai noi ca Facebook) e folosit in paralel, nu in locul retelei create de Mark Zuckerberg. Mai ales tinerii fac asta: anul trecut, in noiembrie, TNS estima ca utilizatorul de 16-24 de ani acceseaza cel putin 5 platforme sociale in fiecare zi!

In plus, oamenii s-au mutat pe dispozitive mobile, numarul total al acestor utilizatori de Facebook crescand semnificativ: in ultimul semestru al anului 2014, 1,1 miliarde de persoane intrau pe reteaua sociala de pe smartphone/tableta; in ultimul semestru al anului 2015, cifra a crescut la 1,4 miliarde.

204114

eMarketer nu a inclus in studiu aplicatiile de messaging – pe care nu le considera retele sociale – si scrie ca multe dintre acestea rivalizeaza cu Facebook: in Japonia, de exemplu, aplicatia Line e platforma sociala cu cel mai mare succes si s-ar parea ca in Germania si Olanda WhatsApp-ul e regele online-ului.

 

Despre Monica PopescuJunior

Raspunde la aceasta intrebare