Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Facebook ramane liderul retelelor de socializare

67,4% dintre utilizatorii de Internet din lume vor sta pe retele sociale anul acesta, iar GlobalWebIndex estima, in septembrie 2015, ca aproape 30% din timpul petrecut online in al doilea semestru al anului trecut a fost dedicat retelelor sociale. Si Facebook este principala retea de socializare la care apeleaza oamenii din pietele importante ale lumii. Cu exceptia Chinei, a Rusiei si a catorva alte tari, scrie emarketer.com, in raportul „Global Social Platforms 2016: A Country-by-Country Review of Social Network Usage”.

In ciuda popularitatii Instagram-ului, acesta (si alte platforme de socializare mai noi ca Facebook) e folosit in paralel, nu in locul retelei create de Mark Zuckerberg. Mai ales tinerii fac asta: anul trecut, in noiembrie, TNS estima ca utilizatorul de 16-24 de ani acceseaza cel putin 5 platforme sociale in fiecare zi!

In plus, oamenii s-au mutat pe dispozitive mobile, numarul total al acestor utilizatori de Facebook crescand semnificativ: in ultimul semestru al anului 2014, 1,1 miliarde de persoane intrau pe reteaua sociala de pe smartphone/tableta; in ultimul semestru al anului 2015, cifra a crescut la 1,4 miliarde.

204114

eMarketer nu a inclus in studiu aplicatiile de messaging – pe care nu le considera retele sociale – si scrie ca multe dintre acestea rivalizeaza cu Facebook: in Japonia, de exemplu, aplicatia Line e platforma sociala cu cel mai mare succes si s-ar parea ca in Germania si Olanda WhatsApp-ul e regele online-ului.

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply