Inregistreaza-te

Conectare

Parola pierduta

Ti-ai uitat parola? Introdu adresa de email asociata contului si vei primi instructiuni pentru recuperarea parolei.

Adauga intrebare

Ne pare rau dar nu ai permisiunea sa adaugi intrebari.
Trebuie sa te conectezi pentru a adauga o intrebare.

Conectare

Inregistreaza-te

Pentru a avea acces in toate sectiunile site-ului este nevoie sa ai cont.

Facebook ramane liderul retelelor de socializare

67,4% dintre utilizatorii de Internet din lume vor sta pe retele sociale anul acesta, iar GlobalWebIndex estima, in septembrie 2015, ca aproape 30% din timpul petrecut online in al doilea semestru al anului trecut a fost dedicat retelelor sociale. Si Facebook este principala retea de socializare la care apeleaza oamenii din pietele importante ale lumii. Cu exceptia Chinei, a Rusiei si a catorva alte tari, scrie emarketer.com, in raportul „Global Social Platforms 2016: A Country-by-Country Review of Social Network Usage”.

In ciuda popularitatii Instagram-ului, acesta (si alte platforme de socializare mai noi ca Facebook) e folosit in paralel, nu in locul retelei create de Mark Zuckerberg. Mai ales tinerii fac asta: anul trecut, in noiembrie, TNS estima ca utilizatorul de 16-24 de ani acceseaza cel putin 5 platforme sociale in fiecare zi!

In plus, oamenii s-au mutat pe dispozitive mobile, numarul total al acestor utilizatori de Facebook crescand semnificativ: in ultimul semestru al anului 2014, 1,1 miliarde de persoane intrau pe reteaua sociala de pe smartphone/tableta; in ultimul semestru al anului 2015, cifra a crescut la 1,4 miliarde.

204114

eMarketer nu a inclus in studiu aplicatiile de messaging – pe care nu le considera retele sociale – si scrie ca multe dintre acestea rivalizeaza cu Facebook: in Japonia, de exemplu, aplicatia Line e platforma sociala cu cel mai mare succes si s-ar parea ca in Germania si Olanda WhatsApp-ul e regele online-ului.

 

Raspunde la aceasta intrebare