Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

7 concluzii despre retail-ul global, in 2016

Lumea retail-ului se schimba radical din cauza comportamentului in permanenta schimbare a cumparatorilor, care isi doresc sa faca parte dintr-o comunitate de retail, care cumpara mai des pe smartphone-uri si care se documenteaza din ce in ce mai mult pe retelele de socializare. Asta a descoperit PwC in urma raportului „Total Retail 2016”, intocmit dupa chestionarea a 23.000 de cumparatori online din 25 de tari, scrie ecommercewiki.org.

Cele 7 concluzii trase de PwC in urma studiului sunt urmatoarele:

  1. Pentru a sti cum va arata viitorul shopping-ului online, trebuie sa ne uitam la China. Conform datelor, comportamentul de cumparare din tara asatica e un indicator pentru comportamentul global de cumparare. In 2015, aproape 1 din 5 chinezi intervievati au spus ca au cumparat ceva online zilnic (adica 19,6 % din populatie), fata de 7,1% la nivel global. Aici, vanzarile online s-au mutat pe dispozitive mobile anul trecut, iar companiile castiga clienti fideli direct pe retelele de socializare.
  2. Pretul e in continuare rege. Cumparatorii din intreaga lume, indiferent de varsta sau venituri, sunt interesati in primul rand de un produs accesibil ca pret. 60% dintre cei intervievati spun ca aleg mereu acelasi retailer pentru ca are preturi bune. In plus, oamenii sunt dispusi sa cumpere transfrontalier pentru un pret mai bun.

    2

  3. Conversia generala pe toate canalele e mai importanta decat traficul din magazinul fizic. Retailerii se tem ca e-commerce-ul alunga clientii din magazinele offline si cauta sa creeze experiente interesante si atragatoare pentru cei care inca le calca pragul, dorind sa vada si sa atinga produsele cautate. Chiar daca se documenteaza online (cand vor sa cumpere electronice si electrocasnice, jucarii, haine si incaltaminte, carti si jocuri video), oamenii cumpara tot in magazinele fizice (electronice si electrocasnice, jucarii, haine si incaltaminte, mobila, bijuterii).
  4. Angajatii priceputi conteaza. Consumatorul vrea sa fie ajutat de angajati care le imbunatatesc experienta in magazinul offline, care sa fie buni comunicatori si care sa cunoasca foarte bine produsele.
  5. Dispozitivele mobile fac legea. M-commerce-ul e in curs sa devina modalitatea preferata pentru cumparaturi online a consumatorilor globali. 46% dintre cei intervievati la nivel global spun ca achizitioneaza produse pe smartphone cel putin de cateva ori pe an si 28% fac asta cel putin o data pe luna.
  6. Consumatorii vor sa simta ca apartin unei comunitati. Vrem sa simtim o legatura palpabila cu retailerii de la care cumparam, iar 91% dintre cei intervievati la nivel global au spus ca fac parte dintr-un program de Lumea prefera sa primeasca oferte prin email (58%), prin intermediul unor fluturasi printati (20%) si prin sms (10%).
  7. Social media e „marele influencer”. Clientii cauta pareri despre un anume produs online, pe retelele de socializare, la prieteni, familie si in media. 78% din cei intervievati la nivel global au fost influentati intr-un anume fel de social media si 43% au spus ca, dupa o interactiune cu brand-ul preferat pe retelele de socializare, au mai mult respect pentru compania cu pricina.

    7

Leave a reply