Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Europa trage Facebook de urechi, apropo de taxe si valori (VIDEO)

Pe 18 mai 2020, Mark Zuckerberg (foto st., CEO Facebook) si Thierry Breton (foto dr., Comisarul European pentru Piata Interna) au avut o discutie live-stream de 1 ora, moderata de Bruno Liebhaberg (foto, Director General CERRE). Aceasta s-a axat pe rolul si responsabilitatile platformelor online in timpul pandemiei COVID-19 si pe viitor (relatia dintre acestea si guverne, riscuri si oportunitati generate de criza), noteaza techcrunch.com.

In cadrul discutiei, care poate fi urmarita mai jos (vezi video), Comisia Europeana a transmis clar ca, daca regulile existente nu vor fi respectate de catre Facebook, atunci Europa va impune reglementari specifice pentru reteaua sociala. Daca aceasta va investi in modalitati creative de a scapa de taxe si impozite sau va ocoli valorile si procesele democratice, compania trebuie sa se astepte la masuri legislative. „In Europa avem valori (clare si puternice). Si daca intelegi extrem de bine setul de valori pe care ne construim in fiecare an continentul, atunci intelegi cum trebuie sa te comporti. Hai sa ne gandim la impozite. Am fost CEO si eu si mereu le spun membrilor echipei mele «Nu incercati sa fiti prea smecheri. Platiti-va tazele acolo unde trebuie platite». Este o problema importanta pentru tarile in care operati. Pana la urma, cand esti CEO, tu esti singurul responsabil, nimeni altcineva… Misiunea unui CEO este sa poata asculta pe toata lumea si apoi sa ia o decizie. Daca tragi linie si aduni, Mark e cel responsabil”, i-a spus Breton lui Zuckerberg, in convorbirea amintita.

Mesajul central al discutiei a fost ca platformele online trebuie sa se adapteze regulilor europene, nu invers, dar ca se prefera cooperarea si parteneriatul, nu impunerea de legi care nu pot fi ignorate. Breton a explicat ca, pana la final de an, echipa lui va veni cu o noua legislatie apropo de politica digitala, acest „Digital Services Act” putand avea ramificatii serioase asupra Facebook-ului.

Pe de alta parte, Zuckerberg, a insistat ca noile reguli europene pot da dovada fie de larghete (ca in SUA), fie pot fi semnate de o mana de fier (ca in China) – desi legislativul european promite o cale de mijloc. CEO Facebook a mai spus ca scandalul Cambridge Analytica a fost un exemplu de ce se poate intampla daca o platforma ca a lui va fi obligata prin lege sa-si impartaseasca datele cu rivalii de pe piata, pentru a echilibra campul competitiv. Zuckerberg a discutat si despre portabilitatea datelor si dreptul unui utilizator de a dispune de ele si despre dezinformare (spunand ca Facebook si-a intensificat eforturile de a lupta cu stirile false apropo de pandemia COVID-19, marcand peste 50 de milioane de postari false inainte de a le afisa utilizatorilor, 95% dintre care nu au mai apasat pe postare, vazand anuntul).

Leave a reply