Este recomandat sa afisez un link catre manualul de utilizare in pagina produsului?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

La un magazin online sunt produse care nu au manual de utilizare asa ca am facut noi unul pentru fiecare produs.

Este bine/recomandat sa afisez un link catre manualul de utilizare in pagina produsului? Multe magazine online am vazut ca nu afiseaza un link cu manualul de utilizare decat dupa ce se comanda.

Deschis 0
Organizare magazin online Florin 9 ani 3 raspuns 1059 vizualizari 0

Răspunsuri ( 3 )

 1. Daca manualul are pana in 400 cuvinte e o idee buna sa fie inclus chiar in descriere produs.
  In situatia in care exista ca document .doc .pdf e ok link spre el. Sfat: in document poti include link fie spre produs, fie spre produs + homepage, pe diverse anchor text: si documentele se indexeaza la randul lor.

 2. Salut,
  Sunt două teorii aici:
  A. Teoria că trebuie să faci lucrurile pentru Google. Pe teoria asta, atâta timp cât conținutul e unic (adică manualul e online doar la voi), sau doar dai link către el (nu îl găzduiești tu), urcă cât mai mult.
  Dacă mergi pe varianta asta, se cheamă că faci on-page.

  B. Teoria care zice că ar fi mai bine să atragi plăcerea vizitatorilor site-ului tău, să le satisfaci gusturile și poftele, să îi faci să își dorească să revină la tine în site, să vadă în site-ul tău o sursă de autoritate, să aibă încredere în tine. Manualele sunt un potențial ajutor în acest sens (am mai mare încredere care îmi dă ceva ce alții nu fac, și îmi e util acel lucru).
  Dacă mergi pe calea asta, vizitatorii îți vor da link de plăcere, vor trimite site-ul mai departe, te vor recomanda, îți vor deveni fani, poate clienți, poate clienți recurenți.
  Aici ar fi off-page / comunitate / social.

  Recomandarea mea, întotdeauna, dar întotdeauna e să mergi pe B. Dacă crezi că clienților le e util manualul, pune-l și ignoră efectele on-page SEO. De obicei, sunt minore și beneficiile pe off-page / comunitate / social sunt mult mai mare decât preocupările de on-page. Fă site-ul bun și util, fă oamenii să fie în stare de „Wow, trebuie să trimit mai departe, și îmi doresc să revin”, și beneficiile SEO vor veni de la sine.

  0
  2015-04-05T09:04:01+03:00

  Salut Florin,

  Pe langa cele spuse mai sus as dori sa mai adaug cateva puncte de vedere (am generalizat un pic raspunsul sa poata fi utilizat si de alti vizitatori cu intrebari asemanatoare – Pentru manualele facute de voi, poti merge pe aceleasi variante descrise mai jos):

  Sfatul meu este sa incerci sa-ti ti vizitatorii cat mai mult pe siteul tau. Punand un link spre pagina producatorului este ca o invitatie la parasirea siteului. In plus, exista posibilitatea ca productorul sa afiseze un pret mai mic pe aceea pagina si sa produci frustrare clientilor. Cateva solutii posibile:
  – vezi daca poti face embed cu fisierul producatorului (multi producatori isi uploadeaza manualele le SlideShare si alte siteuri similare)
  – verifica daca manualul nu este disponibil si in format video (de la productor sau de la alti revieweri) si fa embed pe pagina ta de produs.
  – Comunica cu producatorul si obtine aprobarea (daca este necesar) sa pui un link direct spre manualul PDF (in felul acesta, cand cineva clickeaza linkul fisierul se downloadeaza pe calculatorul lor). Vizitatorii raman pe site.
  – Comunica cu producatorul si obtine aprobarea (daca este necesar) sa incarci manualul pe serverul tau si sa clientii sa-l doanloadeze de la tine.
  – In cazul in care cele 3 solutii de mai sus nu pot fi aplicate, asigura-te ca pui parametrul target=”_blank” linkului spre pagina producatorului ca acesta sa se deschida intr-un nou tab si siteul tau sa ramana deschis in background.

  In acelasi timp, as investiga posibilitatea de a creea continut video cu scop educativ (in genul manual utilizator, listarea functiilor in gen review, demonstratii de utilizare, etc …) si l-as uploada pe Youtube, Vimeo, Daily Motion si alte cateva siteuri video. In felul acesta te poti adresa mai bine clientilor cu continut media modern si poti trage si alte foloase dpdv promovare si SEO.

  Sper sa te ajute.
  E.

Lasă un răspuns

Browse