Este necesară înregistrarea în scopuri de TVA pentru servicii de la Google sau Facebook? Firma neplatitoare de TVA.

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Bună seara!
Mi-ați putea spune dacă este necesară înregistrarea în scopuri de TVA în cazul în care o societate (neplătitoare de TVA) achiziționează servicii de reclamă de la Facebook sau Google?

Dacă se înregistrează ca în scopuri de TVA pentru operațiuni intracomunitare, ce declarații va trebui să depună ulterior?

Mulțumesc mult pentru răspuns!

Rezolvat 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune PPC & Adwords Adriana1606 7 ani 14 raspuns 12972 vizualizari 0

Răspunsuri ( 14 )

 1. Da – nu devii platitor de TVA, ci ti se da un cod de TVA intracomunitar pentru achizitii de servicii!

  Pasii sunt urmatorii:
  1) trebuie sa descarci declaratia 95 (de pe siteul ANAF) – cauta pe google;
  2) completezi declaratia si stampilezi
  3) copie certificat de inregistrare firma, buletine asociati si administrator
  4) depui actelele la Finantele Locale de care apartine firma si iti da un COD de TVA pe care il introduci in GOOGLE la Facturare si la fel la Facebook.

  Ce risti daca nu te inregistrezi?
  Sa platesti TVA 20% in Romania la toate facturile tale de cumparari servicii de la google si facebook daca nu ai acest cod.

  Procedura inscrierii in Registrul Operatorilor Intracomunitari

  In vederea inscrierii in ROI, contribuabilii trebuie sa completeze si sa depuna, la organul fiscal competent, formularul 095 „Cerere de inregistrare in/radiere din Registrul operatorilor intracomunitari” si certificatele de cazier judiciar eliberate de autoritatea competenta din Romania ale tuturor asociatilor, cu exceptia societatilor pe actiuni, si ale administratorilor.

  Detalii juridice aici: http://www.avocatnet.ro/content/forum%7CdisplayTopicPage/topicID_274790/Inregistrarea-in-scopuri-de-TVA-si-Registrul-Operatorilor-Intracomunitari.html

  Cel mai bun răspuns
 2. Redau ce mi-a zis mie contabilul: Eu am firma neplatitoare de TVA, si facturile Facebook pe care le primesc nu poarta TVA. DAR, odata ce cumpar publicitate de peste 10.000 eur pe an ( parca la cursul 3,5 ) va trebui sa platesc AICI TVA, si va trebui sa ma inregistrez ca operator intracomunitar. Pentru o firma deja platitoare de TVA nu se aplica aceasta regula. Despre Adwords nu stiu dar presupun ca e la fel. Recomand o firma de contabilitate competenta, chiar daca dati cateva sute de lei in plus, pentru ca daunele pot fi numeroase, in cel mai bun caz amenzi colosale si in cel mai rau caz dosar penal ( cu executare )

 3. Te inseli. TVA-ul trebuie platit undeva fie la cumparator fie la vanzator. Daca compania de la care cumperi nu iti emite factura cu TVA atunci trebuie neaparat. Si in plus trebuie platit pana in data de 25 a lunii urmatoare si pana in data de 15 trebuie depuse documentele

 4. Noi suntem neplatitori de TVA, avem cod de inregistrare in Registrul Operatorilor Intracomunitari. Acel cod face sa nu platim TVA la produse si servicii (inclusiv fb, google). Dar il platim in Romania, chiar daca nu ajungem la plafonul de 10.000 euro. Asa facem de la inceput. Imi puteti da o referinta legala care zice ca nu trebuie platit pina la 10.000 de euro? Multumesc.

 5. Ba trebuie Liviu. Pentru ca fix de asta s-a lovit o cunostinta la ANAF cu facturile de FB si Google care nu prezinta VAT pentru ca avea microintreprindere neplatitoare de TVA.
  Si uite asa si-a luat amenda pe faza asta care a verificat-o si legea ii dadea dreptate anaf-ului.

 6. Bună dimineața! Vă mulțumesc mult pentru răspunsuri. Între timp am obținut cod de TVA pentru operațiuni intracomunitare și ne-am înscris în ROI.

 7. Si acum facturile de la FB si google va vin fara tva si platiti in tara tva-ul?

 8. Buna ziua,
  Care este raspunsul corect si final?

 9. Si mie mi-a spus contabila la fel: se plateste TVA, exact ca la importul de produse din UE.
  Facturile de ADWords sunt fara TVA, asa ca trebuie platit TVA-ul in tara.

  Se face decont special (cred ca este un formular) trebuie mers la ANAF (persoane juridice) si se plateste numai cu cash, ca tampitii aia nu accepta plati cu cardul firmei. :((

  NU exista sa nu platesti pana in 10.000 euro cum spunea cineva mai sus. Platesti pentru orice suma. Statul vrea bani din orice este posibil. Nu ne ajuta cu nimic … dar doreste sa incaseze bani din orice.

  Este foarte NASOALA treaba.

  Binenteles discutam despre firme neplatitoare de TVA. De asemeni trebuie sa inscrii firma in ROI, si vei primi un cod fiscal cu TVA pe care il folosesti numai pentru astfel de achizitii produse sau servicii intracomunitare.

  Cel mai simplu este sa NU bagi aceste facturi in contabilitate, binenteles nici NU trebuiesc platite din contul / sau cu cardul firmei. Asta in cazul in care firma este cu 2-3% impozit pe VENIT, unde oricum nu se iau in considerare cheltuielile.

  DE unde bani sa le platesti, daca NU din contul firmei ?
  Din buzunarul tau personal!!
  NU sunt bani ?

  Scoti dividentele (ca acum se pot scoate oricand) si platesti facturile la ADW sau FB, evident ca si mai sus nu inregistrezi facturile in contabilitate.

  Nu suna prea bine, dar este o solutie ca sa nu mai platesti TVA statului roman si ca sa nu mai stai pe la cozi pe la ANAF, plus foaia de decont care trebuie completata de contabila.

 10. Pragul de 10.000 euro este doar pentru achizitii de bunuri, nu si pentru servicii.

  (1) Are obligația să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol:

  a) persoana impozabilă care are sediul activității economice în România și persoana juridică neimpozabilă stabilită în România, neînregistrate și care nu au obligația să se înregistreze conform art. 316 și care nu sunt deja înregistrate conform lit. b) – d) sau alin. (2), care efectuează o achiziție intracomunitară taxabilă în România, înainte de efectuarea achiziției intracomunitare, dacă valoarea achiziției intracomunitare respective depășește plafonul pentru achiziții intracomunitare în anul calendaristic în care are loc achiziția intracomunitară; (asadar aici este vorba de plafonul de 10.000euro)

  b) persoana impozabilă care are sediul activității economice în România, neînregistrată și care nu are obligația să se înregistreze conform art. 316 și care nu este deja înregistrată conform lit. a), c) sau d) ori a alin. (2), dacă prestează servicii care au locul în alt stat membru, pentru care beneficiarul serviciului este persoana obligată la plata taxei conform echivalentului din legislația altui stat membru al art. 307 alin. (2), înainte de prestarea serviciului;

  c) persoana impozabilă care își are stabilit sediul activității economice în România, care nu este înregistrată și nu are obligația să se înregistreze conform art. 316 și care nu este deja înregistrată conform lit. a), b) sau d) ori a alin. (2), dacă primește de la un prestator, persoană impozabilă stabilită în alt stat membru, servicii pentru care este obligată la plata taxei în România conform art. 307 alin. (2), înaintea primirii serviciilor respective; (aici nu scrie despre niciun plafon)

  Sursa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2016_16012017.htm#A317

 11. (1) Are obligația să solicite înregistrarea în scopuri de TVA, conform prezentului articol:
  …………..
  c) persoana impozabilă care își are stabilit sediul activității economice în România, care nu este înregistrată și nu are obligația să se înregistreze conform art. 316 și care nu este deja înregistrată conform lit. a), b) sau d) ori a alin. (2), dacă primește de la un prestator, persoană impozabilă stabilită în alt stat membru, servicii pentru care este obligată la plata taxei în România conform art. 307 alin. (2), înaintea primirii serviciilor respective; (aici nu scrie despre niciun plafon)

  Sursa: https://static.anaf.ro/static/10/Anaf/legislatie/Cod_fiscal_norme_2016_16012017.htm#A317

 12. If your business’s address is in the EU, but outside of Ireland, and you purchase Facebook ads for a business purpose, we won’t add VAT to the costs of your purchases of Facebook ads. However, you’ll be required to self-assess your VAT charges at the applicable rates in the country in which you’re doing business. Facebook isn’t able to provide tax advice, so please contact your country’s tax authority for additional information about the self-assessment process.

  Sursa: https://www.facebook.com/business/help/133076073434794

 13. Intreprindere Individuala, neplatitoare de TVA, inscrisa in ROI, cu cod de inregistrare fiscala.
  Ce fac acum cu acest cod? Cineva sustinea ca doar un contabil il poate furniza Booking-ului..
  Ma puteti ajuta cu un raspuns, va rog?
  Va multumesc

Lasă un răspuns

Browse