Este necesara casa de marcat pentru platile prin transfer bancar?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

In cazul unui SRL, platitor de TVA si impozit pe profit, ce are ca si obiect de activitate – 4791 Comert cu amanuntul prin intermediul caselor de comenzi sau prin Internet, este obligatorie casa de marcat cand plata se face prin transfer bancar, prin ordin de plata?

Comenzile se preiau de pe site-ul firmei si coletele sunt expediate prin curier si/sau prin posta romana. Cumparatorii sunt persoane juridice cat si persoane fizice (mai multe).

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Alpestris 7 ani 4 raspuns 4015 vizualizari 0

Răspunsuri ( 4 )

 1. Au mai fost discutii identice, foloseste search daca nu ai rabdare sa le parcurgi.

  Daca plata se face prin banca, cu ordin de plata/transfer, nu eliberezi bon fiscal. Plata se va regasi pe extrasul de cont aferent.

  Identic, daca expediezi prin curier, cu ramburs, nu ai nevoie de bon fiscal, pentru banii incasati curierul elibereaza chitanta si ti va inapoia tie cash sau prin transfer bancar periodic. In ambele situatii vei primi un borderou cu sumele si persoanele/firmele de la care au incasat.

  Singura varianta prin care ai nevoie de casa de marcat este vanzarea directa la sediul tau sau punctele de lucru catre clienti persoane fizice.

 2. Multumesc frumos pentru raspunsul prompt.
  Am citit discutiile anterioare insa nu ma lamurisem.

  Eu am magazin oline. Fara casa de marcat. Lucrez doar cu persoane juridice cu plata prin banca. Nu stiam daca trebuie casa de marcat pentru ca de livrare se ocupa clientul. Imi trimite un sofer dupa ce confirm plata. Am crezut ca livrarea este problema.
  Acum inteleg ca important este cum se incaseaza.Casa de marcat doar la numerar. Prin banca este suficienta factura. Corect? Acum am inteles?
  Va multumesc frumos de ajutor!

 3. Contabilul dvs ce pazeste? Altfel spus, aveti contabil?

 4. Casa de marcat o folosesti cand incasezi numerar sau cand vine omul si baga cardul in POS-ul tau la tine la magazin sau la agentul tau de pe teren daca are POS la el.

Lasă un răspuns

Browse