Este legal sa folosesc mai multe firme pt. un magazin online?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Este legal sa am o firma principala care sa administreze un magazin online, apoi sa folosesc alta firma care sa se ocupe cu facturarea, returnarea si garantia produselor? Toate astea ca sa nu devin platitor de tva si sa merg pe 3% la stat.
Pe firma principala am si angajatii cu care apoi prestez servicii pt. cealalta firma.
Cand ajung la pragul de a deveni platitor de tva folosesc alta firma de pe care sa facturez, mentionez ca pt. toate firmele vreau sa fiu cu totul la zi platit la stat.
Multumesc.

Deschis 0
Chestiuni legale mihai bogdan 10 ani 5 raspuns 2488 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

  1. Buna ziua Mihai Bogdan .
    Misto intrebarea … In principiul este legal sa detii mai multe firme insa ceea ce faci cu ele se poate fi interpretabil. Poate avem si opinia unui specialist in domeniul fiscal ?

  2. Nu vad de ce sa nu fie legal.
    Important e ca atunci cand folosesti o anumita firma, tot pe site sa fie corect si sa apartina aceleiasi firme. Pana la urma si la dropship e ceva de genul.
    De altfel garnatii si tot ce a fost emis pe firma veche sa ramana valabil pentru clienti. Sa nu aiba surprize la garantie / retur , etc.

  3. Nu sunt in domeniul legal asa ca nu ma pronunt.
    Insa, ma pun in pielea unui client care a cumparat de pe site prima data si i s-a facturat pe firma X; peste doua luni vin si comand din nou insa factura se face pe firma Y. A treia oara nu stiu daca as mai veni sa cumpar.
    Se gasesc si alte metode de optimizare astfel incat sa eviti aceasta situatie.

  4. Bogdan,
    Solutia ta rezolva doar „problema” impozitului pe profit insa nu si pe cea a TVA-ului (depasirea plafonului si trecerea la „platitor de tva”)

  5. Mi-am pus si eu intrebarea asta si am ajuns la alta concluzie. Tu oricum cumperi CU tva, si e mai bine sa fi platitor de TVA de la inceput. Ai tot 1% din cate am inteles, sper sa nu gresesc si cand esti platitor sub 100 000 euro (parca!). Nu imi dati in cap daca gresesc.

    Eu vreau sa fac ceva similar, dar sa tin vanzarile de produse pe o firma platitoare de tva, si serviciile pe alta, ne platitoare. Adica, una vinde alta instaleaza/monteaza. La mine chiar nu e problema.

    Problema mea, era in caz ca vreau sa mut stoc de pe o firma pe alta sau sa ofer un serviciu pe una din firmele la care sunt asociat, daca am voie sa isi factureze intre ele. Cu platile la zi, evident, aici nu se pune problema.

Lasă un răspuns

Browse