Este legal cum functioneaza acest site in Romania?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Este legal cum functioneaza acest site in Romania?

http://sports.woomie.ro/pages/Termeni-si-conditii.html

Este legal sa stipulezi in termeni si conditii ca nu vinzi la persoane juridice si doar la persoane fizice?
Acest site vinde in Romania peste 100k comenzi/an, clientii au vreo garantie ca li se respecta drepturile? De retur…in caz de reclamatie ANPC poate interveni? Dar protectia datelor cu caracter personal?
Este acest mod valid pentru a ocoli taxele si posibilele controale ala ANAF din Romania?…Oare platesc TVA sau impozite undeva? Dar fetele din CALLCENTER cum sunt angajate?

MULTUMESC.

Deschis 0
Chestiuni legale Robert Florean 7 ani 8 raspuns 3669 vizualizari 0

Răspunsuri ( 8 )

 1. Ce iti pot spune e ca:
  “2.10. Acest Site este adresat doar Membrilor persoane fizice si juridice care au cel putin 18 ani, care au parcurs etapele inregistrarii corespunzatoare si care nu au fost suspendati sau inlaturati de catre Sports.Woomie.ro, indiferent de motivul suspendarii sau al inlaturarii. Posibilitatea de a comanda online este disponibila doar persoanelor cu domiciliul in Romania. Devenind Membru, Sports.Woomie.ro va considera ca persoana intruneste conditiile susmentionate.”

  Sigur pare copy-paste, e operat de afara, de o companie ce nu are sediul aici, insa trebuie sa respecte legislatia nationala ce protejeaza consumatorul din tara unde vinde, adica de la noi.

  Nu sunt jurist sa iti raspund corect la toate intrebarile tale, insa, as vrea sa intrebi ceva concret, intr-un caz concret, daca a lezat sa zicem un interes al tau personal, atunci se poate raspunde, esti client ai comandat si nu ti s-au respectat drepturile?

  Altfel, e cazul tipic al drobului de sare, eu spun sa te focuzezi pe business-ul tau in masura in care acest site nu iti aduce prejudicii in vreun fel.

 2. Buna ziua,

  Va asiguram ca http://www.Sports.Woomie.ro isi desfasoara activitatile in deplina legalitate.

  In ceea ce priveste taxele, din nou va asiguram ca platim toate taxele si impozitele in conformitate cu legile internationale.

  Pentru toate persoanele angajate in Romania care se ocupa de http://www.Sports.Woomie.ro se platesc taxe si impozite in Romania.

  Multumim,
  Woomie.ro

 3. Bravo lor ca vand mult ! Care e problema?

 4. Este legal sa stipulezi in termeni si conditii ca nu vinzi la persoane juridice si doar la persoane fizice?
  DA.

  Acest site vinde in Romania peste 100k comenzi/an, clientii au vreo garantie ca li se respecta drepturile? De retur…in caz de reclamatie ANPC poate interveni? Dar protectia datelor cu caracter personal?
  Exprimarea este discutabila pentru ca nu stim unde se intampla anume “vanzarea”. Ca are clienti din Romania nu conteaza, este important locul unde se petrece operatiunea comerciala in sine.

  Este acest mod valid pentru a ocoli taxele si posibilele controale ala ANAF din Romania?…Oare platesc TVA sau impozite undeva? Exact cum am zis mai sus, daca nu are operatiuni comerciale in Romania, nu are nici o treaba cu ANAF. Ma repet, nu conteaza de unde sunt clientii ci de unde pleaca marfa, acolo se fiscalizeaza.

  Dar fetele din CALLCENTER cum sunt angajate?
  Ce conteaza? Poate sa fie un SRL in Romania sau aiurea unde sunt angajati, de asemenea pot sa fie contractate servicii de callcenter la o firma din Romania.

  Cam in aceeasi idee exista servicii de efullfilment care asigura operatiunile comerciale pe teritoriul Romaniei.

 5. Liviu, dupa cum cred ca stii acest site face “comert” luand produse de pe sportsdirect.com, bineinteles vanzandu-le cu 30% in plus cum fac multi altii.
  Trecand peste acest aspect legat de moralitate, inca romanii prin natura lor se feresc sa cumpere direct de afara, termenii si conditiile lor se bat cap in cap, vezi exemplele de mai jos.

  Cum se impaca punctul citat de tine 2.10 cu punctele aflate deasemenea in Termeni si conditii, (poate ne raspunde reprez. woomie).
  7.2.4. Toate tarifele aferente produselor sau serviciilor prezentate pe site sunt exprimate in lei (RON) si includ TVA.
  (TVA catre cine? catre statul roman?!!)

  7.2.6. Facturarea produselor achizitionate se face exclusiv in RON. In cazul in care plata se efectueaza prin card bancar, Sports.Woomie.ro va debita contul curent al Clientului cu sumele reprezentand contravaloarea produselor comandate, ulterior transmiterii catre acesta din urma a confirmarii comenzii. Sports.Woomie.ro nu va factura persoane juridice, chiar si la solicitarea Clientilor in acest sens, avand in vedere ca site-ul este adresat exclusiv persoanelor fizice.

  NU este vorba de capra vecinului cum aiurea a comentat un vizitator. Intrebarea era simpla! Este legal modul lor de lucru sau nu? POti alege sa NU vinzi firmelor dintr-o tara?
  Este o simple investigatie de presa, se vor trage concluziile intr-un articol sper si cu ajutorul vostru. Multumesc.

 6. Multumesc Cristian, esti singurul care a dat un raspuns argumentat si nu partinitor.
  Deci pana la urma este acest mod de functionare (cu offshore in Belize) un mod legal sau nu de a vinde pe teritoriul altei tari europene, fie ea Romania, Bulgaria…?
  Daca mai argumenteaza cineva il rog sa o faca si cu texte de lege nationale sau internationale.
  Poate arata cineva cum arata o factura de la o astfel de firma? Si probabil cei de la woomie nu sunt singuri care procedeaza asa.
  “Romulus Carson” – dupa cum ai vazut mai sus, cei de la Woomie sustin ca totul este legal, dar ce treaba are asta cu adevarul? Asta cercetam. Poate ca asa si este dar daca au gasit solutia magica de a ocoli fiscalitatea sa o afle si altii.

 7. Buna, Robert,

  Daca doresti mai multe informatii despre Woomie te rugam sa ne contactezi pe email-ul marketing@woomie.ro si o persoana abilitata iti va raspunde la toate intrebarile.

  O zi execelenta,
  Woomie.ro

 8. Si Amazon vinde in Romania, unde ii reclam la ANPC? Este o ironie bineinteles. Clientii isi asuma anumite chestii. De ce nu iti vezi de ale tale?

Lasă un răspuns

Browse