Drepturi de autor pentru continut digital?
RaporteazaPlease briefly explain why you feel this question should be reported .
Buna ziua,
Incerc sa gasesc ceva specific, un articol de lege pentru a proba, daca exista si se aplica depturile de autori asupra unui visual/descriere al produs vandut online pe o platforma de vanzare.
Ideea este, ca personal am creeat un visual, o descriere pentru fiecare produs in parte. Iar altor firme li se permite sa vand produse asemanatoare cu produsul nostru cu alt pret.
De exemplu: o folie de protectie pentru telefonul x, noi o vindem cu un pret , apoi vine alta firma cu un produs care este tot o folie de protectie pentru telefonul x, dar produs diferit, dar o vinde cu pret sub jumatate din al nostru, iar acest lucru nu il probeaza nimeni.
Una din solutie ar fi sa inregistram brandul la OSIM, pentru ca daca probam cu ceva legal putem opri acest lucru teoretic.
Dar mi se pare foarte stupid acest lucru, sa spunem ca inregistram brandul la osim daca este disponibil, ceea ce vine cu costuri mari, si pentru ca am o hartie produsele comercializate intra sub incidenta legii, dar noi nu facem nimic in plus.
Speram sa se incadreze intrun fel de content digial si sa fie protejat de o anumita de lege conexa macar la drepturile de autor, in genul continutului youtube.
Multumesc
Răspunsuri ( 2 )
Daca nu esti producatorul acelei huse, nu poti sa setezi valoarea produsului pe piata! Daca unui alt magazin online ii convine sa il dea cu un pret de 5 ori mai mic poate sa o faca si e legal.
Iar daca esti producator, singura varianta e sa ai marca inregistrata la OSIM si mai apoi prin contract sa ii obligi pe ceilalti care distribuie sa porneasca de la un anumit pret.
Nu este foarte clara legea, dar in principiu nu are voie nimeni sa iti copieze textele, imaginile, etc. Poti face o sesizare la providerul de hosting, sa isi someze clientul in legatura cu materialele copiate.