Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

[VIDEO] De ce cumpara clientii online vs. de ce nu cumpara online (studiu)

LATER UPDATE 21.06.2018: Interviu GPeC #GPeCLive cu Andrei Canda de la iSense Solutions realizat de Andrei RADU de la GPeC.ro

 

Anul 2018 aduce cu aproximativ 9% mai multi clienti in mediul online fata de anul precedent (44% in 2017, respectiv 53% in 2018), conform unei cercetari realizate de iSense Solutions si prezentata de Andrei Canda, Managing Partner al companiei, la GPeC – The Most Important E-Commerce Event in CEE.

Orientandu-ne spre cei 47% care nu intra in sfera cumparatorilor online, aflam care sunt motivele pentru care acestia evita shoppingul online:

GPeC Summit 2018

Tot cei care evita shoppingul online declara si care sunt motivele pentru care aleg magazinele fizice:

Capture

Motivele care ar aduce mai multi clienti in online in favoarea magazinelor traditionale ar fi urmatoarele:

  • preturi mai mici decat in magazinele traditionale (54% in 2017 – 65% in 2018);
  • livrarea cat mai rapida a produselor (27% in 2017 – 38% in 2018);
  • afisarea parerilor altor clienti (45% in 2017 – 33% in 2018);

Un alt lucru important subliniat de Andrei Canda a fost dorinta tot mai pronuntata a consumatorilor pentru „Chiar acum! Chiar aici!”, din acest motiv, serviciile rapide fac diferenta. Referitor la linia de suport, Andrei a spus faptul ca 23% dintre clienti vor sa primeasca un raspuns in timp real, 20% sunt dispusi sa astepte cateva minute, 14% cateva ore, 30% sa primeasca raspuns in aceiasi zi si 12% in cateva zile. 

Despre canalele de comunicare, aflam ca utilizatorii doresc sa comunice prin: mail (76%), telefonic (49%), chat-ul de pe site (33%), SMS (29%), Facebook Messenger (28%), WhatsApp (25%), respectiv comentarii pe Facebook (24%).

Iata si de ce aleg clientii sa cumpere online si nu din magazinele traditionale:

Capture

Despre Marian Tcaciuc

Sunt un tanar antreprenor din mandra Bucovina pasionat peste masura de marketing si eCommerce. Am facut cunostinta cu zona de eCommerce si marketing digital inca din liceu, iar din vara anului 2017 am propria afacere online, un magazin online de bijuterii. Sunt o persoana prietenoasa si dornica sa ajute cat poate, prin urmare daca crezi ca te pot ajuta, doar spune :D

Follow Me

Leave a reply