Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

De Black Friday 2017, mobile-ul va fi la putere (raport)

black-friday30% dintre pasionatii de cumparaturi din Marea Britanie si 26% dintre cei din SUA vor cumpara chilipiruri pe smartphone de Black Friday 2017 (pe 24 noiembrie), citim pe internetretailing.net. 14% dintre britanici si 9% dintre americani vor face acelasi lucru pe tableta.

Puterea dispozitivelor mobile este in crestere – asta reiese din cifrele publicate in raportul „Black Friday 2017 Shopping Report: Consumer sentiment is riding high”, care sunt semnificativ mai mari fata de cele de anul trecut: 16,5% (Marea Britanie), respectiv 20,5% (SUA). Sondajul de opinie a fost efectuat pe un esantion de 3.226 de persoane (2.585 americani si 641 britanici).
Alte cifre relevante din document:

  • aproape jumatate dintre consumatorii americani (44%) au spus ca vor sa cumpere ceva de Black Friday (fata de doar 26% in 2016); la britanici, procentul e mult mai mare – de 81% (fata de 22% in 2016)
  • principalele motive pentru care cumparatorii vor sa achizitioneze ceva: ofertele interesante de care nu au parte in restul anului (37% dintre americani, 36% dintre britanici) si reducerile masive (36% dintre americani, 48% dintre britanici)
  • cumparaturile sunt omnichannel – 36% dintre americani si 31% dintre britanici vor cumpara, de BF 2017, si offline, si online (procente mult mai mari fata de anul trecut, cand atingeau doar 18%, respectiv 11%)
  • majoritatea cumparaturilor se vor face tot pe desktop – 35% in SUA, 45% in Marea Britanie, cifre mai mici fata de 2016 (cand erau de 60%, respectiv 54%)
  • respondentii spun ca vor cumpara produse mai diverse anul acesta si au un buget mai mare pus deoparte pentru ele; majoritatea vor achizitiona electronice (58% dintre americani si 52% dintre britanici) si imbracaminte (54% dintre americani si 52% dintre britanici)

Despre Monica-Ioana Buzea

Cofondator, PR Consultant & Social Media Manager la CreativeCreature.ro (agenție de PR și comunicare). Mă ocup de ştiri, analize și interviuri relevante din domeniul comerţului online autohton şi internaţional pentru ECOMpedia.ro de la finalul lui 2015.

Follow Me

Leave a reply