Cum va fi afectat SEO si Google ranking pentru site care va fi mutat de pe o platforma custom pe una free (gen opencart)?
RaporteazaPlease briefly explain why you feel this question should be reported .
Site-ul a fost lansat in martie anul curent pe o solutie custom (programatorul care l-a scris a fost membru al echipei).
In acest moment a parasit echipa.
Vrem sa trecem la o solutie opensource de ecommerce pentru ca:
- e mai usor de gestionat si de customizat si de catre cei mai putini pregatiti pe IT
- nu avem buget pentru un alt programator
- nu vrem sa mai depindem de alti programatori
Daca facem aceasta trecere pierdem tot ce am castigat pana acum pe SEO si prin google Adwords?
Si as mai avea o intrebare. 🙂
Ce platforma opensource recomandati? Eu am lucrat pana acum doar cu Open Cart.
Multumesc anticipat.
Răspunsuri ( 4 )
Multumesc frumos 🙂
Buna Dora,
Uite cate lucruri de luat in seama:
1) Recomandari platforma: cele mai usoare platforme de gestionat fara programator sunt WordPress (cu un modeul ecommerce gen WooCommerce) si PrestaShop. Daca ai un magazin mic (pana in 200-300 produse) as merge pe WooCommerce pentru simplu fapt ca WordPress ofera o colectie impresionant de addonuri cu care il poti modifica si ii poti ameloira functiile fara sa apelezi la un programator.
Varianta a 2-a – PrestaShop – as folosi-o la un magazin peste 300 de produse. Si PrestaShop vine cu o colectie impresionant de addonuri pentru imbunatatirea functionalitatilor de baza, dar unele sunt cu plata si pot necesita si un mic efort de programare pentru implementare corecta.
2) Prin schimbarea shopping cartului se vor genera schimbari la SEO si chiar AdWords (dpdv Quality Score). Aceste schimbari pot fi benefice sau nu si sunt in general cauzate de felul in care este codat shopping cartul (ex: presupunem ca pagina X a siteului tau are 5000 de cuvinte in codul HTML si este optimizata pentru cuvantul “pantofi dama” care apare de 50 de ori pe pagina. Asta inseamna 1% din text. Daca schimbi pentru un shopping cart care randeaza codul aceleasi pagina in 10000 de cuvinte, frecventa cuvantului cheie se dilueaza la 0.5%. Acelasi lucru si daca randeaza in 2500 de cuvinte, frecventa devine 2%). Acest lucru nu ar trebui sa te ingrijoreze, si, daca se intampla, este usor de modificat prin extra includere sau excludere a cuvintelor pe pagina.
Un lucru la care trebuie sa fii foarte atenta este ca STRUCTURA LINKURILOR SA NU SE SCHIMBE. Daca astazi pagina X are un link de genul: http://domeniu.ro/shop/categorie/produs-x – ai grija ca si cu noul shopping cart sa aiba exact aceeasi structura pentur pagina in chestiune. Acelasi lucru este valabil si pentru paginile de taguri, categorii, etc…
Daca ai nevoie sa schimbi vreun link, asigura-te ca il redirectionezi pe noua versiune (ex: daca nu poti pastra http://domeniu.ro/tag/tag-1 si tebuie sa mergi pe http://domeniu.ro/tag-1, asigura-te ca http://domeniu.ro/tag/tag-1 este redirectionat pe http://domeniu.ro/tag-1. In felul asta pierzi mult mai putin dpdv SEO decat daca faci schimbarea fara redirectionare.
Inca un sfat – chiar daca vrei sa mergi fara programator cu noul shopping cart, te-as sfatui ca sa apelezi le serviciile unui programator pentru transfer si eventuale mici modificari pentru a mentine structura linkurilor, ierarhia de categorii si taguri, etc …
Sper sa te ajute.
E.
E., multumesc mult ptr. detalii! Super super utile :).
Simona, de ce este discutabil cu Prestashop? De ce crezi ca Magento este de viitor? Chiar ma intereseaza parerea ta pentru ca am primit foarte multe recomandari pentru Prestashop. Multumesc.