Cum se inregistreaza in contabilitate banii veniti din paypal pentru vanzarile online?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am inceput de curand sa vindem produse digitale, iar plata lor se face prin paypal.

Sub ce forma trebuie sa le trecem in contabilitate si cum trebuie transferati banii in contul firmei?

La fiecare tranzactie sau la sfarsitul trimestrului? De la contabilitate nu am aflat foarte multe…

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Organizare magazin online Alex Marius Padu 9 ani 5 raspuns 7198 vizualizari 0

Răspunsuri ( 5 )

  1. De pe un forum de FB plini de contabili, raspuns:
    in contul din banca (5121) = se incaseaza de la clienti (4111)

  2. Eu iti multumesc pentru raspuns, in numele lui Alex, insa tot in numele lui te intreb: ma ajuta cu ceva raspunsul tau? poti sa spui in cuvinte si ceva care sa il ajute.. de unde sa plece in cautarea unui contabil bun? recomanzi pe cineva? du-ti solutia pana la capat sa aibe un plus valoare din raspunsul tau. Multumesc anticipat.

  3. Incerc sa extrag un raspuns coerent si complet de pe un forum plin de contabili glumeti care au o parere nu tocmai buna despre noi, pentru ca probabil si noi avem aceeasi parere despre ei.. si ceea ce semanam aia culegem. Sa nu mai spuneti la nimeni, nici chiar voi sa nu mai repetati in gand fraza „contabilitatea nu conteaza”. Dimpotriva, conteaza foarte mult!

    Link pentru cine va avea rabdare sa citeasca tot ce scrie acolo:
    https://www.facebook.com/groups/accountingallthetime/permalink/774828015916549/

    Extrase:
    Robert Mihai Vlajoaga: Am ceva clienti cu paypall. Este o problema deoarece Paypal ul nu este o banca / IFN sau altele de genul. Nu indeplineste conditiile = comisionul nu este deductibil. Cheltuelile din paypal ( serviciile achizitionate) nu sunt deductibile deoarece, de cele mai multe ori, nu se poate identifica furnizorul. De multe ori, furnizorul ( cand il gasesti….)este dintr un stat gen filipine..etc iar dsp certificat de rezidenta fiscala… nici vorba. Cateodata nu exista nici conv de evitare a dublei impuneri… Deci eu nu pot justifica o activitate economica cu Paypal. Ca fapt divers, la control mi s-a cerut extrasul de la o banca( RO sau strainatate, daca este cazul, dar sa fie BANCA) unde s-au retras banii. Pt banii incasati se face o autofactura( globala sau pe fiecare incasare). Inreg mele cu paypalul sunt : 411-701, 5124-411 ( in valuta). Nu genereaza dc decat daca fac factura globala. Mai departe 5121 daca este cazul… Ca o concluzie, banii din contul virtual Paypal nu pot fii impozitati din simplul motiv ca beneficiarul lor nu este cunoscut cu exactitate. Cand te duci la o banca se face identificarea beneficiarul exacta..( CI, procura, etc..) acolo cum se face? Pot sa fac un cont pe numele vecinului? POT !!! Aceasta este parerea mea dsp bazaconia asta de Paypal.

    Tatiana Tzuka: cine tot intreaba pe aici una alta nu descrie si procesul economic care are loc, de regula un magazin online cu vanzare si plata online nu detine si produsul respectiv ci doar intermediaza intre vanzator si cumparator si primeste un procent in mod normal banii ajung la vanzator care livreaza produsul, magazinul online trebuie sa urmareasca ce se vinde prin intermediul site-ului si ce comision trebuie sa primeasca ( cred ca despre asta este vorba) dar nu stiu chiar nimic despre magazinele cu vanzare online, cand produsul este al meu si eu vand banii ajung in contul curent al societatii iar inregistrarea este simpla asa cum spuneti si voi mai sus

    Romeo Negrut: @Olia Bratislov te complici prea mult folosind 5125 Sume in curs de decontare. De regula acel cont il folosesc atunci cind se trensfera bani dintr-o banca in alta la sfirsitul unei luni. Totusi de ce inregistrarea 5125=4427??? Eu as fi folosit 4111=707 si 4111=4427 apoi incasarea in banca 5121 sau 5124=4111. Restul comisioanelor si diferentelor de schimb valutar nu il mai interesa pe Liviu Toloi. Asta e parerea mea si nu spun ca inregistrarile tale nu sint bune in afara de aceea cu 4427.

    Sorin Moldovan: RomeoTHC Negrut sunt de acord cu voi, eu am subliniat doar de unde vine intrebarea. Care e destul de legitima, fiindca intr-adevar PayPal nu e banca, conform definitiei. COncluzia mea este ca poti folosi si conturi intermediare, cum spune un coleg mai sus; dar poti si simplifica totul ,si utiliza un analitic de 5121 sau 5124, deoarece PayPal este echivalentul unei banci, si poti considera ca banii sunt ai tai in momentul in care ii incasezi in contul PAyPal.

  4. Merci pentru raspuns, dar nu ma ajuta schimbarea contabilului in momentul de fata. Din ce am mai citit pe forumuri e destul de gri zona asta cu paypal, nu stie nimeni ceva concret.

  5. Merci mult, voi trimite aceste informatii sa vad daca vor fi de folos.

Lasă un răspuns

Browse