Cum se factureaza pe persoana fizica? (neautorizata)

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Ma intereseaza ce fel de date trebuie cerute de la client, deoarece contabila mi-a spus ca imi trebuie CNP-ul clientului, iar eu nu am intalnit pe nici un site aceasta cerinta. La fel vreau sa stiu :cand se factureaza, se introduce data de azi la factura, iar coletul se livreaza a doua zi, chitanta cu ce data se elibereaza? de a a doua zi sau de ziua in care se emite factura?

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Organizare magazin online Plati online Oana S. 10 ani 6 raspuns 22273 vizualizari 0

Răspunsuri ( 6 )

  0
  2014-08-05T13:28:43+03:00

  Buna, Oana! CNP-ul clientului nu este necesar (depinde si de softul ERP pe care il folosesti), iar in comertul online va fi o problema sa il obtii, toata lumea este precauta si nu mai da cu usurinta toate datele din buletin. In ceea ce priveste data chitantie, nu stiu, dar iti pot spune ca pentru persoane fizice se elibereaza bon fiscal, iar nu chitanta (este pentru persoane juridice/pfa). Ma gandesc totusi ca in momentul expedierii coletului, curierul trebuie sa aiba toate documentele necesare predarii (inclusiv bonul fiscal), deci ar trebui emis in momentul expedierii. Mult succes!

  -1
  2014-08-05T15:34:42+03:00

  Multumesc pentru raspuns Laura Ioana. Deci nu pot emite factura cu chitanta persoanelor ci numai societatilor?
  Atunci reformulez intrebarea: ce am nevoie pentru o gestiune corecta a contabilitatii pentru un magazin online? Exemplu: casa de marcat sau program de contabilitate gen saga? Cum se face vanzarea prin internediul firmei de curierat?

  0
  2014-08-05T15:52:58+03:00

  Buna.
  In primul rand pentru ca ceri date clientului sa ai grija sa fi inregistrata pe dataprotection.ro
  CNP-ul nu este necesar neaparat.
  Daca clientul este pers fizica nu ii poti da chitanta, trebuie sa ai casa de marcat fiscala si sa emiti bon fiscal.
  daca trimiti produsele prin curier si primesti banii ramburs nu emiti tu chitanta ci curierul. apoi firma de curierat iti trimite tie banii in cont.
  ca sa scapi de bataia de cap cu casa de marcat poti incuraja clientii sa iti platesca in cont prin transfer bancar sau cu cardul pe site.
  Daca totusi incasezi cash si emiti chitanta/bonul intr-o alta zi ulterioara celei in care ai emis factura nu este problema.
  Gandeste-te cate facturi primesti tu (de ex: facturi utilitati) si le platesti la n zile dupa…

  0
  2014-08-06T21:10:34+03:00

  Oana S, daca facturezi unei persoane fizice, emiti factura care insoteste coletul, iar curierul emite chitanta. Astfel, clientul intra in posesia facturii si a chitantei; chitanta poate avea data ulterioara celei de pe factura.
  Daca nu folosesti serviciul de curierat, ci livrezi marfa cu mijloace proprii, emiti factura si bon fiscal, pentru persoane fizice, si factura si chitanta pentru persoane juridice. Oricum ai face, ai nevoie de factura, chitanta si casa de marcat fiscalizata.
  Aceste prevederi se aplica atat pe offline, cat si pe online.
  Raspunsul meu are la baza experienta ca detinator de afacere offline si online.

  0
  2014-08-25T02:41:02+03:00

  Ca sa raspund strict pe ceea ce ai intrebat:
  -nu este necesar CNP ul pe factura
  -factura are data generarii ei, nu depinde de data expedierii sau primii fizice.
  -bon fiscal eliberezi doar daca livrati voi produsul si are data primirii contravalorii, indiferent de data facturarii. Chitanta nu puteti elibera catre pers fizica. Daca livrati prin curier, puteti trimite in colet factura iar chitanta este eliberata de curier pentru incasare. Ulterior, banii se intorc la voi de la curier prin transfer bancar ce este insotit de un borderou defalcat cu numele si sumele care au fost incasate.

  Mai exista o varianta, asa, mai struto-camila, daca vi se pare viabila, poti expedia prin curier si solicita rambursuri numerar, in momentul in care ajung banii inapoi, poti bate bonurile fiscale pe casa si inregistra sumele in casierie. Am intalnit practica la o firma care avea conturile blocate de fisc si apela la acest artificiu sa poata opera pentru moment 🙂

  Inregistrati-va pe dataprotection.ro, cum spunea un antevorbitor.

 1. Raspunsul e aici: https://ecompedia.ro/tag-uri/bon-fiscal

  Nu ar fi rau sa pui 2 intrebari, separate, pe cele doua nevoi pe care le ai, vei obtine mai usor raspunsuri decat in modul acesta, ca si comentariu la alta intrebare. Multumesc.

Lasă un răspuns

Browse