Cum pot factura daca nu sunt PFA?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Stimati utilizatori,

Lucrez ca cercetator intr-un laborator din Germania si am dezvoltat, in afara jobului, un mic program/ o aplicatie pentru o colega de la un laborator din Spania, program care o ajuta sa proceseze datele experimentale mult mai usor si mai repede.

Institutul respectiv a acceptat sa ma plateasca pentru aplicatie. Problema este ca au nevoie de factura si eu nu sunt nici PFA, nici nimic, sunt un simplu angajat intr-un institut de cercetare care este pasionat de programare.

Cum pot face astfel incat sa pot fi platita pentru munca mea, care nu a fost tocmai usoara?

Va multumesc,
Pompilia

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune PompiliaB 7 ani 2 raspuns 1392 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

  1. Nu poti factura ca persoana fizica. Asa cum ti-ai dat seama pentru o simpla factura vei plati mai mult decat ai incasat daca vei incepe sa faci chiar si un PFA.

    Teoretic s-ar putea sa iti vinzi ceva bun patrimonial si aici nu se face factura ci contract de vanzare cumparare. Daca nu faci des asa ceva se poate dar nu stiu daca se aplica la soft. La o anumita inspectie ar trebui sa dovedesti ca nu l-ai facut ca sa il vinzi ci pentru tine si o persoana a dorit sa il cumpere. Cam asa e cu vanzarea bunului personal. Greu cu softul.

    Mai poti ruga o firma sa factureze acestora in numele tau si ei sa iti dea ce ramana dupa impozite. S-ar putea sa iti scada aprox. 35% din suma si le si ramai datoare moral.

  2. Ok, am inteles. Multumesc pentru raspuns.

    Dar ce alte modalitati exista? Contract de “external scientific advisor”, incheiat pentru o luna, luna in care sunt platita cu suma pe care eu o evaluez pentru aplicatie?

    Trebuie sa existe o cale…

Lasă un răspuns

Browse