Cum ordonez produsele intr-o categorie?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Am o intrebare la care nu am gasit momentan raspuns. Cum organizez/sortez produsele intr-o categorie?

Banuiesc ca organizarea produselor in categorie are o oarecare influenta in cresterea / scaderea conversiilor.

Am auzit de la diverse persoane ca cea mai buna modalitate este de a selecta sa fie default de la pretul cel mai mare catre cel mai mic. Dar, daca as folosi aceasta metoda, probabil ar fugi rapid toti clientii.

Oare ar fi bine sa aduc “in fata” produsele care cred eu ca s-ar vinde mai bine, sau produsele ce au avut cele mai multe vizualizari? La mine pe site, produsul care a facut cele mai multe vizualizari nu s-a vandut niciodata!

Sa adaug cele mai multe produse primele sau ofertele speciale? Mhhh… am o dilema. Astept sa ma luminati si pe mine!

Marian

Deschis 0
Alegerea platformei Realizare magazin online Marian Dumitru 10 ani 1 raspuns 1010 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Sunt platforme de ecommerce clasice, unde sortarea produselor dintr-o categorie se face in toate tipurile posibile, si este la indemana clientului sa aleaga cum le vrea sortate:
  – dupa recomandarea comerciantului
  – dupa numarul de vanzari (bestsellers, hot sales)
  – dupa popularitate(dupa numarul de vizualizari, dupa numarul de like-uri in FB)
  – dupa pret (ascendent si descendent)
  etc.

  Conteaza destul de mult sortarea pe care o oferi vizitatorului prima data, si dupa umila mea parere este bine sa fie “dupa recomandarea comerciantului”, pentru ca atunci cand nu stie ce sa cumpere, cand se ia dupa altii (sunt 4 tipologii de consumatori, nu intram acum in detaliu), va avea nevoie de sprijinul tau. Sortarea asta iti permite sa pui in fata produsele pe care le doresti tu promovate, atentie insa, trebuie sa fie printre ele destul de multe produse dorite de catre public, cautate de public (nu doar pe cele pe care vrei tu musai sa le promovezi).

  Uita-te pe principalele magazine online din .ro, uita-te la emag.ro, vezi intr-o categorie cum face acest lucru. Si apoi clientul poate sa schimbe sortarea oricand doreste pentru a ajunge acolo unde vrea el, in combinatie si cu filtrele.

  As mai insista pe filtrele comerciale (in stoc, la promotie), vezi tot la emag cum le aplica, pe stanga, primul set de filtre.

  Si sunt platforme la noi care pot implementa aceste sortari + filtre. Succes!

Lasă un răspuns

Browse