Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

Cum mai investesc in e-commerce Walmart si Lidl?

walmart lidl

Walmart si Lidl investesc in comertul online: cel mai mare retailer fizic din lume se orienteaza spre China, iar lantul de supermaketuri german – spre Olanda.

Asa cum am mai scris, Walmart a cumparat Jet.com cu 3,3 miliarde $, in speranta ca acesta il va face relevant in online si, motivat de competitia online cu Amazon, se redefineste drept o companie e-commerce. Cea mai noua miscare in domeniu? A mai cumparat 1,3% din JD.com (ajungand de la 10,8% la 12,1%), scrie supplychainanalysis.igd.com. Dupa parteneriatul strategic din iunie anul trecut (cand cumpara 5% din JD.com, al doilea cel mai mare operatore e-commerce din China) si dublarea procentului de actiuni in octombrie, Walmart mai face un pas pe piata chineza. La finele lui 2016, retailerul american oferea clientilor JD.com acces la produsele angro-ului Sam’s Club, pe platforma transfrontalieră JD Worldwide chinezii puteau cumpara produse importate de Walmart din intreaga lume (via Walmart Global), iar in anumite orase din China JD Daojia (care livreaya mancare proaspata si alimente) ofera comenzi livrate in 2 ore.

Pe de alta parte, Lidl investeste in operatiunile e-commerce din Olanda, scrie acelasi supplychainanalysis.igd.com. Aici, compania va inchiria (de la Delin Capital Asset Management) un spatiu de 58.000 m2 aproape de Roosendaal (la 60 km sud de Portul Rotterdam), unde va deschide un depozit – unul dintre cele mai mari din nord-vestul Europei. Constructia pe terenul amintit va incepe in al treilea trimestru al lui 2017 (iulie – septembrie).

Din acest depozit vor fi livrate olandezilor care cumpara online, de la Lidl, produse non-alimentare, ca decoratiuni, ustensile de bucatarie, imbracaminte si incaltaminte. Strategia a fost deja testata in Germania si Belgia si e disponibiladin iunie 2016 si in Olanda. Livrarea costa 2,99 € si este flexibila, comenzile putand fi livrate ori la adresa dorita de client, ori ridicata de la un punct de ridicare DHL Parcelshop.

Leave a reply