Cum imi organizez produsele

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua,

sunt la inceput de drum, vreau sa deschid un magazin oline de haine de copii.Intrebarea mea este cum sa imi organizez eficient magazia cu hainele, pe marimi, culori, branduri,coduri etc. ca apoi sa le pozez si dupa aceea sa le incarc pe site ?
va multumesc

Deschis 0
Organizare magazin online Dorin Mihai 11 ani 1 raspuns 988 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Ce spui tu mai sus este relativ simplu si in acelasi timp complicat, si sper sa te referi doar la organizarea codurilor in baza de date. Ar trebui sa te uiti la codurile date de furnizori si ai sa-ti dai singur seama.

  Organizarea fizica in spatiul pe care probabil il detii ar trebui sa o faci tu singur, cumpara niste cutii care se pot pune una peste alta sau mai bine care ies ca niste sertare dintr-un rastel, iar intr-o cutie pune despartitoare, sau alte sertare mai mici, unde sa tii variantele. Teoretic pe fiecare cutie ar trebui sa ai 1 model de haina, sau un grupaj de modele insa nu prea multe, iar in interior, prin separatori pune pe culori si marimi.

  Fiind vorba de haine pentru copii nu ma pricep bine, insa la fashion simplu, se vand mai bine marimile mici (S si M) sau anumite culori functie de sezon. Asa ca pune intr-un loc (aici ar trebui deja sa incep sa desenez) acele modele care se vand mai bine si in alt loc cele care se vand mai greu. Aloca mai mult spatiu pentru modelele care se vand bine si mai putin celor care se vand greu, sau alea le poti lasa si una peste alta, depinde de timpul pe care il aloci acestei organizari. Nu uita sa pui etichete vizibile, mari pe respectivele sertare.

  Logica pe care ti-o propun eu, este ca si un arbore, intai Brandul, apoi Categoria, apoi Marimea si la final Culoarea. Ex: Bata, Pantofi cu toc, 36, Negri.

  Pe de alta parte, fizic, e mai important si mai usor sa organizezi intai dupa categoria de produse apoi dupa brand. Insa cel mai bine organizarea asta fizica ti-o faci tu singur, cu o fata impreuna, dupa vreo 3 luni de vanzari. Atunci vei descoperi singur care e cea mai buna metoda de clasificare a produselor si de sortare in cutii.

  Iar pentru a face poze, e bine sa denumesti fotografiile dupa codul produselor, si sa le iei in ordine.. sa nu sari ceva, sa nu faci de mai multe ori poze la aceleasi produse. Ai putea sa angajezi o fata care a lucrat intr-un magazin fizic mai mare in domeniu. S-ar putea sa te ajute.

  Succes!

Lasă un răspuns

Browse