Cum facturez in USA de pe o firma deschisa in Romania? DropShipping

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Buna ziua! Am inceput de curand sa fac dropshipping, insa nu am inca o firma. Planuiesc sa imi deschid una saptamana aceasta ca sa fie totul legal. As avea insa cateva nelamuriri: Cum se procedeaza cu facturile? Avand in vedere ca eu vand numai in US, o sa trebuiasca sa le emit cumparatorilor facturi in limba engleza. Insa cum se procedeaza cu factura care imi ramane mie? Poate sa fie tot in limba engleza? sau este necesar sa fie in limba romana avand in vedere ca firma o sa o deschid in Romania. Trebuie sa folosesc un program de facturare prin care se precizeaza pretul produsului la achizitonare si pretul la vanzare?
Multumesc!

Deschis 0
Chestiuni legale Contabilitate & Gestiune Logistica teodoraelena 5 ani 1 raspuns 2367 vizualizari 0

raspuns ( 1 )

 1. Buna Teodora,

  Conform legislatiei fiscale din Romania, factura se poate emite in orice limba doreste emitentul, cu mentiunea ca la un potential control, vi se va putea solicita traducerea acestora in limba romana (alin. 3 pct. 99 – Normele la codul fiscal).

  Utilizarea unui soft de facturare nu este obligatorie, insa ajuta foarte mult, deoarece genereaza o forma unitara, permite salvarea facturilor, numerotarea cronologica, in general o evidenta ordonata.

  Noi recomandam cu tot dragul softul de facturare Smart Bill. Din acest program puteti seta ca textul facturii sa apara in diverse limbi (in momentul de fata 6, cele mai uzuale).

  Puteti emite factura doar in limba engleza, sau alternativ in engleza si romana (pe acelasi format).

  Pe facturile emise catre clienti, un furnizor precizeaza doar pretul de vanzare (unitar si apoi valoarea totala a facturii), cel de achizitie este un element care tine de gestiunea interna a firmei si nu trebuie sa apara.

  Speram ca aceste informatii va vor fi de folos. Pentru mai multe detalii in legatura cu programul de facturare Smart Bill, va invitam sa accesati acest link: https://www.smartbill.ro

Lasă un răspuns

Browse