Cum ar fi sa deschid un magazin online pe blog?

Raporteaza
Intrebare

Please briefly explain why you feel this question should be reported .

Raporteaza
Cancel

Intrebare preluata de aici:

http://www.manafu.ro/2012/09/cum-ar-fi-sa-deschid-un-magazin-online-pe-blog/

[box] Monetizarea prin e-commerce? Acum cateva luni, vorbeam cu amicul Razvan de o idee. “Cum ar fi sa imi fac un magazin online pe blog?”, il intrebam eu. Pentru anumite produse, pentru un anumit public, o platforma de e-commerce simpla si-ar putea gasi loc pe blog. Ideea nu e noua, fireste, si are diverse ramificatii si reminiscente. Acum cativa ani, daca nu gresesc, Financial Times isi deschidea un magazin online. La o cautare rapida am gasit astazi doar sectiunea Club Privilege. Dar nu asta conteaza. Multe bloguri au apelat la affiliate marketing de ceva vreme. Zoso chiar, Sebi, Radu sunt doar cateva nume care imi vin in minte. Radu, de exemplu, a publicat ieri un post cu o serie de oferte eMag. Insa eu ma gandesc la altceva.[/box]

Continuarea si comentariile aici: http://www.manafu.ro/2012/09/cum-ar-fi-sa-deschid-un-magazin-online-pe-blog/

Deschis 0
Alegerea platformei Realizare magazin online Cristian Manafu 12 ani 2 raspuns 1908 vizualizari 0

Răspunsuri ( 2 )

  1. Pentru bloggerii care au in jur o comunitate fidela, care citeste si reactioneaza la posturile autorului, solutia imlementarii unui magazin online in paginile blogului poate fi o alta sursa de monetizare a blogului. Cel mai usor este sa faci recomandari si pe acele linkuri sa pui cod de afiliat, insa am vazut multe bloguri ce au magazin online propriu, ce comercializeaza produse specfice, complementare daca vreti cu informatiile ce se vehiculeaza pe blog. Poti vinde informatie, ebook-uri, carti la amazon cu specific de comunicare sau marketing online ca si produse fizice. Tehnic sunt deja suficiente module de wordpress ce se preteaza la o clasificare/grupare a produselor pe categorii si care vin cu un cos de cumparaturi (shopping cart). Se implementeza relativ usor singura parte dificila este setarea unui procesator de plati, caci daca vei vinde produse digitale sau informatie vei vrea sigur sa ai plata cu cardu de blog. Solutiile existente acum pe worpress trebuie adaptate sa accepte tehnic un procesator de plati din .ro. Din punctul meu de vedere este insa o solutie onorabila de a creste veniturile pe un blog cu un public fidel unei idei sau unei persoane.

  2. Nu sunt sigur ca am inteles: factura e oferita de proprietarul blogului si raspunde de expediere/returnare produse in timpii specificati ca un magazin-magazin?

Lasă un răspuns

Browse