Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

Cum a aparut Echo, gadgetul de succes marca Amazon?

amazon echoAmazon Echo este un gadget wireless (23,5 cm inaltime) care poate fi controlat vocal, pentru: a oferi utilizatorului raspunsuri la intrebari, a citi audiobook/uri si stiri (via Alexa Voice Service), a controla lumina si termostatele din casa, a canta muzica (de pe Prime Music, Spotify, Pandora, iHeartRadio si TuneIn). Echo aude vocea utilizatorului chiar si intr-o camera zgomotoasa.

Boxa Echo a fost lansata de gigantul online in noiembrie 2014 si a devenit disponibila maselor in iunie 2015, dar Amazon ar fi lucrat la idee in Silicon Valley si Cambridge din 2010 – device-ul fiind una dintre primele tentative ale companiei de a-si extinde portofoliul dincolo de e-reader-ul Kindle. Device-ul a devenit un hit (in mai putin de doua saptamani s-au dat 1 milion de pre-comenzi, conform unui vechi angajat, in contextul in care iPhone-ului i-au trebuit 70 de zile pentru asta), a ocupat un loc central in prima reclama de la Super Bowl a companiei Amazon si ofera companiei un avantaj in fata rivalilor Apple si Google. Dar drumul pana aici a fost unul plin de obstacole, scrie uk.businessinsider.com.

Pentru a obtine gadget-ul inteligent, controlat vocal, a fost nevoie de multe inovatii, a povestit pentru site-ul amintit Dave Limp, SVP in cadrul Amazon. Echo a fost in lucru ani buni, CEO-ul companiei (Jeff Bezos) pretinzand mereu perfectiunea produselor Amazon, rateul constituit de smartphone-ul companiei a dezumflat sperantele vizavi de boxa inteligenta – asa cum explica Limp, „produsul a avut o evolutie grea. Nu pot subestima cantitate de munca si inventie necesare pentru a-l crea”.

Asistenta virtuala a dispozitivului, Alexa, trebuia sa reactioneze la intrebarile utilizatorului intr-o secundă, cu 1,5-2 secunde mai repede decat permitea tehnologia de recunoastere vocala existenta la acea vreme. Pentru asta, produsul a fost imbunatatit facandu-se mii de teste interne si s-a ajuns la o viteza de sub 1,5 secunde. Alexa a ajuns sa interactioneze cu utilizatorul dupa teste menite sa descopere la ce reactioneaza pozitiv oamenii cand li se raspunde la intreberi si care ar trebui sa fie calitatea raspunsurilor date de Alexa.

Peste 40% dintre primii utilizatori ai prototipului Echo au spus ca l-ar folosi in scopuri muzicale, dar echipa nu il dorea targetat drept un gadget muzical, un simplu music player. De aceea se adauga mereu noi functii, acum putand sa verifice conturi bancare, sa comande pizza sau sa sune dupa un Uber.

Comentariu ( 1 )

  1. […] prima companie care lanseaza un dispozitiv smart, boxa Echo (echipata cu propriul sistem AI, […]

Leave a reply