Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

You must login to ask a question.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit.Morbi adipiscing gravdio, sit amet suscipit risus ultrices eu.Fusce viverra neque at purus laoreet consequa.Vivamus vulputate posuere nisl quis consequat.

COVID-19: Libris.ro, crestere de 30% a vanzarilor YoY in martie-aprilie

Odata cu decretarea starii de urgenta si recomandarile de distantare sociala, romanii (si in special tinerii) s-au orientat catre achizitia online de carte, transmite Libris.ro, intr-un comunicat de presa. Cea mai mare librarie online din Romania a inregistrat o crestere de 30% a vanzarilor fata de aceeasi perioada a anului trecut, pe intervalul de referinta 16 martie-16 aprilie.

Cresterea cea mai accentuata a fost pe segmentul 18-24 ani, unde traficul si rata de conversie au avut o dinamica pozitiva: +85% comenzi plasate. Orientarea tinerilor catre achizitiile online de carte a dus la cresteri semnificative si in categoriile de carte Young Adult (+110%) si SF&Fantasy (+145%). Vanzarile de carti pentru copii si cele de jocuri educative au crescut si acestea, pe fondul inchiderii scolilor si gradinitelor, ambele inregistrand vanzari cu 72% mai mari YoY.

„Aceasta perioda a adus in online multi cititori noi, pe langa cei care preferau sa faca achizitiile in librariile fizice. Cu siguranta o parte dintre ei vor ramane in online si dupa relaxarea restrictiilor. Sper ca la finalul acestei perioade sa avem in Romania un numar mai mare de oameni care citesc, astfel incat piata de carte sa isi revina rapid. In prezent cresterile din online nu acopera scaderile din offline, librariile fizice generand in mod normal peste 70% din vanzarile anuale de carte”, transmite Laura Teposu (foto, Director dezvoltare si co-fondator Libris.ro).

Libraria online autohtona a marcat recent Ziua Internationala a Cartilor si Drepturilor de Autor (23 aprilie) prin donarea a 10% din vanzarile din ziua amintita catre Fondul de Urgenta pentru Spitale. „Am decis sa sarbatorim Ziua Cartii printr-o donatie, astfel incat lectura sa salveze vieti, iar fiecare cititor sa fie un erou in lupta cu virusul care ne-a perturbat viata. Ne bucuram ca un numar mare de clienti au raspuns demersului nostru si putem astfel sa donam 26.700 lei catre spitalul uneia dintre cele mai afectate zone ale tarii, Hunedoara”, spune Laura Teposu.

Leave a reply