Creeaza-ti un Cont Nou

Login


Lost Password

Lost your password? Please enter your email address. You will receive a link and will create a new password via email.

Adauga o intrebare

Trebuie sa fii logat in cont sa pui o intrebare.

Login

Creeaza-ti un Cont Nou

Nu ai cont inca? Creează un cont nou pentru a avea acces in toate sectiunile ECOMpedia.ro.

COVID-19: americanii bogati au cheltuit cel mai putin in pandemie (studiu)

 

Economia americana a fost afectata in timpul pandemiei COVID-19 de numarul mare de persoane care si-au limitat cheltuielile, iar recuperarea ei – pe masura ce masurile de distantare sociala sunt reduse – este pusa in pericol fix de cei mai bogati americani, noteaza money.yahoo.com (citand datele unui raport marca Opportunity Insights).

Americanii instariti sunt cei care, desi au avut cele mai mari venituri si cel mai mic risc de a-si pierde locurile de munca, au cheltuit cel mai putin in criza provocata de noul Coronavirus: la mijlocul lui aprilie, cand s-au inregistrat cele mai mici niveluri ale cheltuielilor populatiei, gospodariile cu cele mai mari venituri au cheltuit cu 36% mai putini dolari, in timp ce gospodariile cu  venituri mici si-au redus bugetul de cheltuieli doar cu 13%. La mijloc de iunie, peste jumatate din declinul cheltuielilor din ianuarie incoace (53%, mai exact) provenea din gospodarii instarite, care cheltuie cu 15% mai putin ca in ianuarie (doar 5% provenind din cele sarace).

„Au resursele necesare pentru a cheltui bani, dar nu ies din casa si nu fac asta. Motivul persoanelor instarite este preocuparea apropo de expunerea la virus, nu pierderea resurselor financiare. Nu au nevoie sa iasa din casa. Traiesc in locuinte mai spatioase si le este usor decat persoanelor care traiesc in apartamente inghesuite”, explica Michael Stepner (Economist la Universitatea din Toronto si Co-autor al studiului). Aproape 3 patrimi din reducerea cheltuielilor provine din produse/servicii care necesita contact personal la achizitie – cazari la hotel, transport, servicii alimentare.

Leave a reply